In het kader van gezond broodbeleg, deze groentespread. Zoete aardappelen en kikkererwten schijnen erg goed te zijn, dus dat komt mooi uit. Het recept komt uit de Allerhande en is makkelijk te maken. Voor nog wat extra bite strooi ik er de volgende keer wat notendukkah over!
400 gr zoete aardappel, geschild en in blokjes van 2 cm
1/2 rode peper, fijngesneden
1 blikje kikkererwten (150gr), uitgelekt
1 tl garam masala
Kook de aardappelblokjes in 8 minuten gaar.
Giet af en laat een beetje afkoelen.
Pureer de overige ingrediënten met de aardappelblokjes tot een spread.
Breng eventueel op smaak met wat zout en een klein beetje citroensap.
De spread is in de koelkast ongeveer 3 dagen houdbaar.
400 gr zoete aardappel, geschild en in blokjes van 2 cm
1/2 rode peper, fijngesneden
1 blikje kikkererwten (150gr), uitgelekt
1 tl garam masala
Kook de aardappelblokjes in 8 minuten gaar.
Giet af en laat een beetje afkoelen.
Pureer de overige ingrediënten met de aardappelblokjes tot een spread.
Breng eventueel op smaak met wat zout en een klein beetje citroensap.
De spread is in de koelkast ongeveer 3 dagen houdbaar.
Reacties
Een reactie posten