Een lekker snel en vegetarisch stoofpotje. Met een half uurtje staat dit gerecht met linzen, paddenstoelen en broccoli op tafel. Serveer met vers (af)gebakken bruin breekbrood. Het recept komt uit Boodschappen van deze maand.
2 el olijfolie
2 kleine uien, fijngesneden
1 takje rozemarijn
200 gr gemengde paddenstoelen, schoongeveegd en in plakken
2 teentjes knoflook, fijngesneden
300 gr broccoli, in roosjes
klein blikje (160 gr) linzen
200 ml groentebouillon
100 ml kookroom
Fruit de ui en rozemarijn 5 minuten in de olijfolie.
Voeg de paddenstoelen toe en bak 7 minuten.
Doe de knoflook, broccoli en linzen erbij en schep om.
Voeg de bouillon toe en laat afgedekt 10 minuten stoven.
Schenk de room erbij en laat nog 2 minuten zonder deksel een beetje inkoken.
2 el olijfolie
2 kleine uien, fijngesneden
1 takje rozemarijn
200 gr gemengde paddenstoelen, schoongeveegd en in plakken
2 teentjes knoflook, fijngesneden
300 gr broccoli, in roosjes
klein blikje (160 gr) linzen
200 ml groentebouillon
100 ml kookroom
Fruit de ui en rozemarijn 5 minuten in de olijfolie.
Voeg de paddenstoelen toe en bak 7 minuten.
Doe de knoflook, broccoli en linzen erbij en schep om.
Voeg de bouillon toe en laat afgedekt 10 minuten stoven.
Schenk de room erbij en laat nog 2 minuten zonder deksel een beetje inkoken.
Reacties
Een reactie posten