Na de zoete-aardappelspread nog wat gezond(er) broodbeleg! Zelfgemaakte pindakaas bevat veel minder suiker en zout dan de potten die je in de winkel koopt. En smaakt echt naar pinda's :-). Je kunt er ook een pittige versie van maken door er sambal aan toe te voegen.
De erwtenspread is supersnel gemaakt en door te variëren met de kruiden, kun je de spread een net ander smaakje meegeven.
Pindakaas
doppinda's
arachideolie
honing
zout
Voor een beetje mindfulness: dop de pinda's.
Verwarm de oven of Airfryer voor op 180C
Rooster de pinda's goudbruin. Hou ze goed in de gaten, ze kunnen opeens te bruin worden.
Laat afkoelen.
Maal de pinda's in een hakmolentje fijn.
Doe er een klein beetje honing en zout bij en een scheutje olie tot het een smeuïg geheel wordt.
Bewaar in de koelkast.
Erwtenspread
125 gr diepvries tuinerwten, ontdooid
75 gr witte kaas
1 el milde olijfolie
blaadjes van een paar takjes munt, fijngesneden
Pureer alles met een staafmixer tot een gladde spread.
Breng op smaak met zout en peper.
De erwtenspread is supersnel gemaakt en door te variëren met de kruiden, kun je de spread een net ander smaakje meegeven.
Pindakaas
doppinda's
arachideolie
honing
zout
Voor een beetje mindfulness: dop de pinda's.
Verwarm de oven of Airfryer voor op 180C
Rooster de pinda's goudbruin. Hou ze goed in de gaten, ze kunnen opeens te bruin worden.
Laat afkoelen.
Maal de pinda's in een hakmolentje fijn.
Doe er een klein beetje honing en zout bij en een scheutje olie tot het een smeuïg geheel wordt.
Bewaar in de koelkast.
Erwtenspread
125 gr diepvries tuinerwten, ontdooid
75 gr witte kaas
1 el milde olijfolie
blaadjes van een paar takjes munt, fijngesneden
Pureer alles met een staafmixer tot een gladde spread.
Breng op smaak met zout en peper.
Reacties
Een reactie posten