Weer eens een ander stoofpotje met runderriblappen. Door de koekkruiden en de sojasaus krijgt de stoofpot een warme smaak die helemaal bij de herfst past. En de pompoen-kokospuree maakt het geheel mooi af. Het recept komt uit de Boodschappen van deze maand.
Runderstoof
3 el zonnebloemolie
2 teentjes knoflook, fijngehakt
2 el gember, fijngehakt
1 rode peper, fijngehakt
4 lenteuitjes, in ringen + wat extra voor de garnering
500 gr runderriblappen in grote dobbelstenen
2 tl koek- en speculaaskruiden
2 el suiker
2 el sojasaus
500 ml runderbouillon
1 el maizena
Pompoen-kokospuree
1200 gr flespompoen, geschild en in blokjes
400 ml kokosmelk
2 el sesamolie
sap van 1 limoen
Verhit de olie en bak de knoflook, gember en rode peper ongeveer 3 minuten.
Voeg de lenteui, riblappen en koekkruiden toe en bak het vlees in 3 minuten bruin aan alle kanten.
Voeg de suiker, sojasaus en bouillon toe en laat afgedekt ongeveer 2 uur stoven tot het vlees gaar is.
Meng de maizena met 2 el water, voeg toe aan de stoofpot en laat zonder deksel op de pan nog 5 minuten zachtjes pruttelen tot het mooi gebonden is.
Kook voor de puree de blokjes pompoen in de kokosmelk met de sesamolie in 15 minuten gaar.
Giet af, maar vang wel het vocht op.
Stamp de blokjes tot een gladde puree met het sap van de limoen en wat van het opgevangen kookvocht.
Serveer de stoof met de puree en strooi er nog wat ringetjes lenteui over.
Runderstoof
3 el zonnebloemolie
2 teentjes knoflook, fijngehakt
2 el gember, fijngehakt
1 rode peper, fijngehakt
4 lenteuitjes, in ringen + wat extra voor de garnering
500 gr runderriblappen in grote dobbelstenen
2 tl koek- en speculaaskruiden
2 el suiker
2 el sojasaus
500 ml runderbouillon
1 el maizena
Pompoen-kokospuree
1200 gr flespompoen, geschild en in blokjes
400 ml kokosmelk
2 el sesamolie
sap van 1 limoen
Verhit de olie en bak de knoflook, gember en rode peper ongeveer 3 minuten.
Voeg de lenteui, riblappen en koekkruiden toe en bak het vlees in 3 minuten bruin aan alle kanten.
Voeg de suiker, sojasaus en bouillon toe en laat afgedekt ongeveer 2 uur stoven tot het vlees gaar is.
Meng de maizena met 2 el water, voeg toe aan de stoofpot en laat zonder deksel op de pan nog 5 minuten zachtjes pruttelen tot het mooi gebonden is.
Kook voor de puree de blokjes pompoen in de kokosmelk met de sesamolie in 15 minuten gaar.
Giet af, maar vang wel het vocht op.
Stamp de blokjes tot een gladde puree met het sap van de limoen en wat van het opgevangen kookvocht.
Serveer de stoof met de puree en strooi er nog wat ringetjes lenteui over.
Reacties
Een reactie posten