Op vakantie in Engeland koop ik vaak wat kooktijdschriften. Ik weet het, op internet kun je ook van alles terugvinden maar ik vind het leuk om tijdschriften door te bladeren en ook naar productadvertenties te kijken. Zo kwam ik o.a. op het spoor van alcoholvrije gin, Seedlip. Het haalt het niet bij echte gin, maar als je weer eens wat anders, alcoholvrij wilt drinken is het absoluut een aanrader. Maar dit geheel terzijde, het gaat hier om de geroosterde aubergine uit de BBC GoodFood van deze maand. Aubergine vind ik een beetje een 'niks'-groente, maar ik wilde het toch weer eens proberen en dat pakte goed uit. Ik vond het boven verwachting lekker!
2 el olie
2 el zoete chilisaus
4 tl sojasaus
2 kleine aubergines, in parten
2 el pindakaas
1 limoen
150 gr basmati- of zilvervliesrijst
bosje koriander, gehakt
2 lente-uitjes, in ringen gesneden
Verhit de oven voor op 180C.
Meng de olie met 1 el chilisaus en 2 tl sojasaus.
Leg de aubergine-parten in een ovenschaal en verdeel het olie/chili/sojasausmengsel erover.
Zorg dat de parten los van elkaar staan zodat ze gelijkmatig gaar worden en rooster ze in 30 minuten goudbruin.
Meng ondertussen de rest van de chilisaus, sojasaus en de pindakaas.
Voeg het limoensap en een scheutje water toe en roer tot een dikke dressing.
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Giet af en roer de fijngehakte koriander en lente-uitjes door de rijst.
Schep de rijst op een bord of in een kom, verdeel de aubergine erover en schenk de chili-pindadressing over de aubergines.
2 el olie
2 el zoete chilisaus
4 tl sojasaus
2 kleine aubergines, in parten
2 el pindakaas
1 limoen
150 gr basmati- of zilvervliesrijst
bosje koriander, gehakt
2 lente-uitjes, in ringen gesneden
Verhit de oven voor op 180C.
Meng de olie met 1 el chilisaus en 2 tl sojasaus.
Leg de aubergine-parten in een ovenschaal en verdeel het olie/chili/sojasausmengsel erover.
Zorg dat de parten los van elkaar staan zodat ze gelijkmatig gaar worden en rooster ze in 30 minuten goudbruin.
Meng ondertussen de rest van de chilisaus, sojasaus en de pindakaas.
Voeg het limoensap en een scheutje water toe en roer tot een dikke dressing.
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Giet af en roer de fijngehakte koriander en lente-uitjes door de rijst.
Schep de rijst op een bord of in een kom, verdeel de aubergine erover en schenk de chili-pindadressing over de aubergines.
Reacties
Een reactie posten