Weer een recept van Annabel Langbein. Net als de andere gerechten is dit ook weer goed van te voren klaar te maken. Laat je niet afschrikken door de lange lijst met ingrediënten, het is het echt waard!
Tomatensaus
1,5 rode Spaanse peper, in grove stukken
75 gr verse gember, geschild en in blokjes
1 bolletje knoflook, gepeld
1 ui, grof gehakt
1 rode paprika, grof gehakt
60 ml olijfolie
1,5 el gemalen komijn
2 blikken tomaten op sap à 400 gr
250 ml tomatensap
60 ml rodewijnazijn
80 gr bruine basterdsuiker
schil van halve citroen, geraspt
zwarte peper
zout
10 gr gesnipperde koriander
1 tl chilivlokken
Marokkaanse eieren
2 handjes spinazie
4 eieren
3 el dikke yoghurt
koriander
Notendukkah
30 gr hazelnoten
70 gr amandelen
1 el komijnzaad
halve el korianderzaad
1 tl sesamzaad
halve tl zoutvlokken
Begin met het maken van de tomatensaus:
Hak in de keukenmachine de Spaanse peper, gember, knoflook, ui, paprika en olie tot een grove pasta.
Doe dit in een stoofpan samen met het komijnzaad.
Laat het mengsel op laag vuur 30 minuten bakken tot alles zacht is.
Doe de tomaten, het tomatensap, azijn, suiker, citroenschil, peper, zout, koriander en chilivlokken bij.
Laat de saus zonder deksel op laag vuur ongeveer 2 uur pruttelen.
Roer regelmatig om aanbakken te voorkomen.
Laat de saus afkoelen totdat je het verder gaat verwerken.
Verwarm de oven voor op 180C. voor de notendukkah.
Spreid alle ingrediënten, behalve het zout, uit op een bakplaat en rooster het geheel 10 minuten in de oven.
Laat afkoelen.
Doe het mengsel met de zoutvlokken in een keukenmachine en maal kort totdat je kruimels hebt.
(Als je te lang maalt, krijg je notenboter)
In een luchtdichte trommel blijft dit weken goed.
Nu de echte eieren:
Verwarm de tomatensaus in een grote koekenpan.
Roer de spinazie erdoor en maak wanneer de blaadjes geslonken zijn, klein kuiltjes in de saus om de eieren in te leggen.
Breek de eieren één voor één in een kopje en schenk ze voorzichtig in de kuiltjes.
Dek de pan af en kook de eieren tot ze net gestold zijn. (ongeveer 3 à 4 minuten)
Verdeel er de yoghurt over en bestrooi het geheel met de notendukkah en nog wat koriander.
Serveer met platbrood of rijst.
Tomatensaus
1,5 rode Spaanse peper, in grove stukken
75 gr verse gember, geschild en in blokjes
1 bolletje knoflook, gepeld
1 ui, grof gehakt
1 rode paprika, grof gehakt
60 ml olijfolie
1,5 el gemalen komijn
2 blikken tomaten op sap à 400 gr
250 ml tomatensap
60 ml rodewijnazijn
80 gr bruine basterdsuiker
schil van halve citroen, geraspt
zwarte peper
zout
10 gr gesnipperde koriander
1 tl chilivlokken
Marokkaanse eieren
2 handjes spinazie
4 eieren
3 el dikke yoghurt
koriander
Notendukkah
30 gr hazelnoten
70 gr amandelen
1 el komijnzaad
halve el korianderzaad
1 tl sesamzaad
halve tl zoutvlokken
Begin met het maken van de tomatensaus:
Hak in de keukenmachine de Spaanse peper, gember, knoflook, ui, paprika en olie tot een grove pasta.
Doe dit in een stoofpan samen met het komijnzaad.
Laat het mengsel op laag vuur 30 minuten bakken tot alles zacht is.
Doe de tomaten, het tomatensap, azijn, suiker, citroenschil, peper, zout, koriander en chilivlokken bij.
Laat de saus zonder deksel op laag vuur ongeveer 2 uur pruttelen.
Roer regelmatig om aanbakken te voorkomen.
Laat de saus afkoelen totdat je het verder gaat verwerken.
Verwarm de oven voor op 180C. voor de notendukkah.
Spreid alle ingrediënten, behalve het zout, uit op een bakplaat en rooster het geheel 10 minuten in de oven.
Laat afkoelen.
Doe het mengsel met de zoutvlokken in een keukenmachine en maal kort totdat je kruimels hebt.
(Als je te lang maalt, krijg je notenboter)
In een luchtdichte trommel blijft dit weken goed.
Nu de echte eieren:
Verwarm de tomatensaus in een grote koekenpan.
Roer de spinazie erdoor en maak wanneer de blaadjes geslonken zijn, klein kuiltjes in de saus om de eieren in te leggen.
Breek de eieren één voor één in een kopje en schenk ze voorzichtig in de kuiltjes.
Dek de pan af en kook de eieren tot ze net gestold zijn. (ongeveer 3 à 4 minuten)
Verdeel er de yoghurt over en bestrooi het geheel met de notendukkah en nog wat koriander.
Serveer met platbrood of rijst.
Reacties
Een reactie posten