Deze stamppot van aardappelen, peer en appel ziet er misschien een beetje vreemd uit, maar lekker dat het is! Het is een recept uit de Boodschappen waarvan ik de saus iets heb veranderd. Verder heb ik goudreinetten gebruikt, maar daar wordt de stamppot wel erg dun van. Volgende keer met Granny Smiths.
500 gr kruimige aardappelen
250 gr peren, in parten
250 gr zure appels, in parten
1 ui, in ringen
2 à 3 varkensworstjes
half runderbouillonblokje
2 el appelstroop
halve el mosterd
peper en zout
snufje kaneel
Kook de aardappelen 10 minuten in water met zout.
Voeg de peer en appel toe en kook nog eens 10 minuten.
Verhit ondertussen een klontje boter in een koekenpan en fruit de uiringen.
Voeg de worstjes toe en bak die rondom bruin.
Doe 100 ml water en het halve bouillonblokje bij de worstjes en laat sudderen.
Giet de aardappels met het fruit af en stamp tot een grove stamppot.
Breng op smaak met peper, zout en kaneel.
Neem de worstjes uit de pan en doe de appelstroop en mosterd bij de jus en laat even inkoken.
Verdeel de stamppot over twee borden, leg de worstjes er bovenop en schenk er wat saus over.
500 gr kruimige aardappelen
250 gr peren, in parten
250 gr zure appels, in parten
1 ui, in ringen
2 à 3 varkensworstjes
half runderbouillonblokje
2 el appelstroop
halve el mosterd
peper en zout
snufje kaneel
Kook de aardappelen 10 minuten in water met zout.
Voeg de peer en appel toe en kook nog eens 10 minuten.
Verhit ondertussen een klontje boter in een koekenpan en fruit de uiringen.
Voeg de worstjes toe en bak die rondom bruin.
Doe 100 ml water en het halve bouillonblokje bij de worstjes en laat sudderen.
Giet de aardappels met het fruit af en stamp tot een grove stamppot.
Breng op smaak met peper, zout en kaneel.
Neem de worstjes uit de pan en doe de appelstroop en mosterd bij de jus en laat even inkoken.
Verdeel de stamppot over twee borden, leg de worstjes er bovenop en schenk er wat saus over.
Reacties
Een reactie posten