woensdag 20 november 2013

Kipfilet met parmezaanse kaas en rauwe ham

Na alle wintergerechten, nu weer iets mediterraans! Een recept van Jamie Oliver dat hij leerde aan een paar mensen die niet of nauwelijks kookten en die moesten het recept weer aan anderen leren, die het dan ook weer moesten doorgeven. Een poging om een stad in Noord-Engeland waar afhaal- en magnetronmaaltijden de boventoon voeren, te laten zien dat koken helemaal niet ingewikkeld hoeft te zijn. En dat klopt: deze kip is erg makkelijk en snel te maken en bovendien erg lekker. Serveer er spaghetti bij met in olijfolie zachtjes gebakken knoflook, kleine tomaatjes, schepje suiker en een paar basilicumblaadjes.

2 enkele kipfilets
30 gr. parmezaanse kaas, grof geraspt of geschaafd
tijm
4 plakken rauwe ham
zwarte peper
3 ons sperziebonen

Leg de kipfilets tussen twee lagen huishoudfolie en sla ze met zware koekenpan plat.
Haal de bovenste laag folie eraf.
Strooi een beetje peper en wat tijm over de kip.
Verdeel de kaas erover en bedek de kip met de rauwe ham.
Laat de plakjes een beetje overlappen en laat de ham over de kip hangen.
Vouw de ham om de kipfilet heen.
Leg er weer een vel huishoudfolie over en sla er nog een keer op de koekenpan.
Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en bak de kipfilet aan de hamkant 3 minuten.
Draai voorzichtig om en bak de andere kant ook nog eens 3 minuten of tot de kip gaar is.
Neem de kip uit de pan en laat even rusten.
Kook ondertussen de boontjes beetgaar en giet ze af.
Bak de boontjes nog even in het achtergebleven bakvet van de kip.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten