Een onmogelijk ding om lekker op de foto te laten lijken, maar het is echt heerlijk! Op foto in het boek van Annabel Langbein is deze pizza dan ook beetje wazig gefotografeerd en het groene takje tijm er bovenop doet ook wonderen. Maar daar had ik allemaal geen tijd voor.
Olijfoliedeeg
300 gr bloem
1 tl zout
1 tl bakpoeder
80 ml olijfolie
160 ml lauw water
Worstbeleg
olijfolie
4 grote rode uien, in ringen
2 tenen knoflook, fijngehakt
2 tl tijm (gedroogd of vers)
halve fijngesneden rode peper
3 varkenssaucijzen
200 gr cherrytomaten, gehalveerd
zout en peper
Meng de bloem, zout en bakpoeder in een kom.
Meng de olijfolie met het water en giet dit bij de bloem.
Snijd met een mes door elkaar tot het deeg aan elkaar begint te plakken en het zacht en soepel is.
Dek het deeg af en laat minstens een half uur, maar het liefst een nacht in de koelkast rusten.
Verhit voor het worstbeleg een flinke scheut olijfolie in een koekenpan.
Bak de uien, knoflook, tijm en rode peper 20 minuten op zacht vuur.
Breng op smaak met zout en peper.
Neem de pan van het vuur en laat afkoelen.
Verhit de oven voor op 220C.
Knip een stuk bakpapier van ongeveer 33 bij 38 cm.
Verhit de bakplaat ook voor in de oven, dan wordt de bodem lekker knapperig.
Rol het deeg uit op het bakpapier.
Vouw rondom 1 cm van het deeg om zodat er een opstaand randje langs komt.
Verdeel het afgekoelde uienmengsel over de bodem.
Verwijder het velletje van de worstjes en verdeel de worst in kleine stukjes over de uien.
Knijp de gehalveerde kersentomaatjes een beetje uit en verdeel de tomaatjes over de worst.
Bak de pissaladière 30 minuten in de oven tot hij goudbruin en krokant is.
Olijfoliedeeg
300 gr bloem
1 tl zout
1 tl bakpoeder
80 ml olijfolie
160 ml lauw water
Worstbeleg
olijfolie
4 grote rode uien, in ringen
2 tenen knoflook, fijngehakt
2 tl tijm (gedroogd of vers)
halve fijngesneden rode peper
3 varkenssaucijzen
200 gr cherrytomaten, gehalveerd
zout en peper
Meng de bloem, zout en bakpoeder in een kom.
Meng de olijfolie met het water en giet dit bij de bloem.
Snijd met een mes door elkaar tot het deeg aan elkaar begint te plakken en het zacht en soepel is.
Dek het deeg af en laat minstens een half uur, maar het liefst een nacht in de koelkast rusten.
Verhit voor het worstbeleg een flinke scheut olijfolie in een koekenpan.
Bak de uien, knoflook, tijm en rode peper 20 minuten op zacht vuur.
Breng op smaak met zout en peper.
Neem de pan van het vuur en laat afkoelen.
Verhit de oven voor op 220C.
Knip een stuk bakpapier van ongeveer 33 bij 38 cm.
Verhit de bakplaat ook voor in de oven, dan wordt de bodem lekker knapperig.
Rol het deeg uit op het bakpapier.
Vouw rondom 1 cm van het deeg om zodat er een opstaand randje langs komt.
Verdeel het afgekoelde uienmengsel over de bodem.
Verwijder het velletje van de worstjes en verdeel de worst in kleine stukjes over de uien.
Knijp de gehalveerde kersentomaatjes een beetje uit en verdeel de tomaatjes over de worst.
Bak de pissaladière 30 minuten in de oven tot hij goudbruin en krokant is.
Reacties
Een reactie posten