Een lekker gerecht uit de Allerhande voor deze tijd van het jaar. Door de paddenstoelen en spekjes krijg je echt een herfstgevoel. Gnocchi kun je tegenwoordig in steeds meer supermarkten vinden, maar je kunt het natuurlijk ook zelf maken. Klik hier voor het recept.
Wat verder zeker niet mag ontbreken is een glas droge witte wijn!
250 gr gnocchi
125 gr spekreepjes
2 sjalotjes, gesnipperd
1 teen knoflook, fijn gesneden
250 gr kastanjechampignons, gehalveerd of in kwarten
125 gr shi-take
15 gr bloem
half blik artisjokharten, gehalveerd
100 ml kookroom
basilicum
Verwarm de oven voor op 180C.
Kook de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekreepjes in 6 minuten goudbruin.
Neem de spekjes uit de pan en bak de sjalotjes en knoflook 2 minuten in het achtergebleven vet.
Voeg de paddenstoelen toe en bak 5 minuten.
Voeg de bloem toe en bak 2 minuten mee.
Schenk de room bij het paddenstoelenmengsel en voeg de artisjokharten toe.
Verwarm 2 minuten.
Neem de pan van het vuur en schep de gnocchi, spekreepjes en basilicum erdoor.
Verdeel over een ovenschaal en bak in 20 minuten in het midden van de oven goudbruin.
Wat verder zeker niet mag ontbreken is een glas droge witte wijn!
250 gr gnocchi
125 gr spekreepjes
2 sjalotjes, gesnipperd
1 teen knoflook, fijn gesneden
250 gr kastanjechampignons, gehalveerd of in kwarten
125 gr shi-take
15 gr bloem
half blik artisjokharten, gehalveerd
100 ml kookroom
basilicum
Verwarm de oven voor op 180C.
Kook de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekreepjes in 6 minuten goudbruin.
Neem de spekjes uit de pan en bak de sjalotjes en knoflook 2 minuten in het achtergebleven vet.
Voeg de paddenstoelen toe en bak 5 minuten.
Voeg de bloem toe en bak 2 minuten mee.
Schenk de room bij het paddenstoelenmengsel en voeg de artisjokharten toe.
Verwarm 2 minuten.
Neem de pan van het vuur en schep de gnocchi, spekreepjes en basilicum erdoor.
Verdeel over een ovenschaal en bak in 20 minuten in het midden van de oven goudbruin.
Reacties
Een reactie posten