Een lekker winterse stamppot die in een half uurtje op tafel staat. Het recept komt uit de Hallo Jumbo, die het weer in samenwerking met 24Kitchen heeft gemaakt. Op 4 december om 18.30 is bij het programma "De makkelijke maaltijd" te zien hoe je stamppot maakt.
Groentepuree
400 gr kruimige aardappelen, geschild
300 gr pastinaak, geschild
1 winterwortel, geschild
1 el witte wijnazijn
1 el gladde mosterd
Gehakthachee
2 zoete uien, in ringen
200 gr rundergehakt
halve el tomatenpuree
150 ml water
1 kruidnagel
1 klein laurierblaadje
half runderbouillonblokje
Snijd de groenten in gelijke stukken en kook ze in water met zout in 15 minuten gaar.
Verhit een klontje boter in een pan en bak de uiringen 2 minuten.
Voeg het gehakt toe en bak 5 minuten mee.
Doe de tomatenpuree erbij en bak nog een minuutje.
Schenk het water erbij en voeg de kruidnagel, laurier en het runderbouillonblokje toe.
Breng aan de kook en laat 10 minuten zachtjes koken.
Verwijder het blaadje laurier en de kruidnagel.
Giet de groenten af en stoom even droog.
Stamp met een pureestamper de groenten tot een grove puree.
Roer de azijn en mosterd door de puree en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de puree over 2 borden en schep de gehakthachee erbij.
Groentepuree
400 gr kruimige aardappelen, geschild
300 gr pastinaak, geschild
1 winterwortel, geschild
1 el witte wijnazijn
1 el gladde mosterd
Gehakthachee
2 zoete uien, in ringen
200 gr rundergehakt
halve el tomatenpuree
150 ml water
1 kruidnagel
1 klein laurierblaadje
half runderbouillonblokje
Snijd de groenten in gelijke stukken en kook ze in water met zout in 15 minuten gaar.
Verhit een klontje boter in een pan en bak de uiringen 2 minuten.
Voeg het gehakt toe en bak 5 minuten mee.
Doe de tomatenpuree erbij en bak nog een minuutje.
Schenk het water erbij en voeg de kruidnagel, laurier en het runderbouillonblokje toe.
Breng aan de kook en laat 10 minuten zachtjes koken.
Verwijder het blaadje laurier en de kruidnagel.
Giet de groenten af en stoom even droog.
Stamp met een pureestamper de groenten tot een grove puree.
Roer de azijn en mosterd door de puree en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de puree over 2 borden en schep de gehakthachee erbij.
Reacties
Een reactie posten