Wat een enorme jaren '80 foto...... Maar dat maakt niet uit! Deze vegetarische taart met pompoen, spinazie, oude kaas en rozijnen smaakte heerlijk, en daar gaat het uiteindelijk toch om.
Het recept kwam ik tegen op Pinterest en komt van Mindyourfeed.nl. De rozijnen zijn een toevoeging van mijzelf, een lekker extraatje.
400 gr pompoenblokjes
200 gr bladspinazie
rol koelvers bladerdeeg
2 rode uien, gesnipperd
3 teentjes knoflook, fijngehakt
4 eieren
100 ml room
100 gr oude kaas, geraspt
1/2 tl cayennepeper
1 tl paprikapoeder
1/2 tl komijn
handje blanke rozijnen
snuf zout
2 el havermout of paneermeel
Kook de pompoenblokjes in 8 - 10 minuten gaar in ruim kokend water met zout.
Giet af en laat even uitstomen.
Verwarm de oven voor op 180C.
Vet een quichevorm in en bekleed met het bladerdeeg.
Prik met een vork gaatjes in de bodem bestrooi met de havermout of paneermeel.
Fruit de ui en de knoflook in een beetje olijfolie goudbruin.
Roer de spinazie erdoor en laat de blaadjes slinken.
Doe de pompoen en de rozijnen erbij.
Voeg de cayennepeper, paprikapoeder en komijn toe en schep voorzichtig om.
Schep de groenten in de vorm.
Klop de eieren los met de room en roer de helft van de kaas erdoor.
Schenk over het pompoen-spinaziemengsel.
Bestrooi met de rest van de kaas.
Bak de hartige taart in 40 minuten gaar en goudbruin.
Het recept kwam ik tegen op Pinterest en komt van Mindyourfeed.nl. De rozijnen zijn een toevoeging van mijzelf, een lekker extraatje.
400 gr pompoenblokjes
200 gr bladspinazie
rol koelvers bladerdeeg
2 rode uien, gesnipperd
3 teentjes knoflook, fijngehakt
4 eieren
100 ml room
100 gr oude kaas, geraspt
1/2 tl cayennepeper
1 tl paprikapoeder
1/2 tl komijn
handje blanke rozijnen
snuf zout
2 el havermout of paneermeel
Kook de pompoenblokjes in 8 - 10 minuten gaar in ruim kokend water met zout.
Giet af en laat even uitstomen.
Verwarm de oven voor op 180C.
Vet een quichevorm in en bekleed met het bladerdeeg.
Prik met een vork gaatjes in de bodem bestrooi met de havermout of paneermeel.
Fruit de ui en de knoflook in een beetje olijfolie goudbruin.
Roer de spinazie erdoor en laat de blaadjes slinken.
Doe de pompoen en de rozijnen erbij.
Voeg de cayennepeper, paprikapoeder en komijn toe en schep voorzichtig om.
Schep de groenten in de vorm.
Klop de eieren los met de room en roer de helft van de kaas erdoor.
Schenk over het pompoen-spinaziemengsel.
Bestrooi met de rest van de kaas.
Bak de hartige taart in 40 minuten gaar en goudbruin.
Reacties
Een reactie posten