Doorgaan naar hoofdcontent

Chocolade-vlaflip

Je kunt natuurlijk een pak in de supermarkt komen, maar zelf maken is leuk en het resultaat is heerlijk!
De vla was wel erg dik, dus heb ik toen de vla afgekoeld was er nog een restje slagroom en volle melk doorgeroerd. Zo werd het precies goed.


Voor 2 vlaflips:

Vanillevla
200 ml volle melk
50 ml slagroom
0,5 vanillestokje
15 gr suiker
10 gr maizena
1 eidooier
snufje zout

Chocoladevla
200 ml volle melk
50 ml slagroom
0,5 vanillestokje
25 gr suiker
15 gr cacaopoeder
10 gr maizena
1 eidooier

Chocoladesaus
100 ml slagroom
80 gr pure chocolade, fijngehakt

Breng voor de vanille vla de melk en de slagroom tegen de kook aan.
Snij het vanillestokje open en schraap de merg eruit en roer het halve stokje en de merg door de melk.
Laat 10 minuten trekken op laag vuur.
Verwijder het vanillestokje.

Klop ondertussen de eidooier met de maizena, suiker en snufje zout.
Roer een paar eetlepels hete melk erdoor en giet dit bij de rest van de hete melk.
Laat op laag vuur in 1 - 2 minuten binden.
Schenk in een schaaltje en dek af met plastic folie om een velletje tegen te gaan.

Voor de chocoladevla doe je precies hetzelfde, alleen klop je dan ook de cacao door de eidooier.

Voor de chocoladesaus verwarm je de slagroom, neem de pan van het vuur en laat de chocolade er al roerend in smelten.

Neem twee glazen en maak laagjes met de chocoladevla, chocoladesaus en vanillevla.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Maastrichtse sinaasappelmiserable

Ook een recept uit de nieuwste Delicious. Het is wel een mini-miserable geworden, aangezien ik de hoeveelheden heb gehalveerd. Hoe ik het voor elkaar krijg, weet ik niet maar de keuken was een klein slagveld na het maken van dit taartje. Maar dat was het wel waard, want het is erg lekker geworden! 3 eieren, gesplitst 85 gr suiker 125 gr amandelmeel 125 gr poedersuiker 25 gr bloem, gezeefd 1 perssinnaasappel 125 gr ongezouten roomboter, op kamertemperatuur 1 el sinaasappellikeur Verwarm de oven voor op 180C. Klop de eiwitten met een kwart theelepel zout dik en lobbig. Voeg 25 gr van de suiker toe en klop het eiwit stijf. Meng het amandelmeel, de poedersuiker en de bloem. Spatel dit mengsel luchtig door het eiwit. Schep het beslag in een spuitzak. Leg op een bakplaat een bel bakpapier en teken er 2 cirkels van 10 cm op. Spuit het beslag met een hoogte van 1 à 1,5 cm hoog in cirkels, begin in het midden en maak rondjes tot de hele cirkels gevuld zijn. Bak het amandelbi...

Flammkuchen

Flammkuchen is brooddeeg met spek en uien; een heerlijke hartige hap met dit ijskoude weer! Je kunt de flammkuchen een dag van te voren maken, laten afkoelen tot kamertemperatuur en daarna afgedekt in de koelkast bewaren. Koud is het lekker, maar je kunt het geheel ook 10 minuten opwarmen in een oven van 210C. Het recept komt weer -met wat kleine aanpassingen- uit de Allerhande nr. 1 van dit jaar. 1 pak witbroodmix 125 ml crème fraîche 200 gr volle Franse kwark 1 mespunt nootmuskaat 3 rode uien, in dunne ringen 150 gr gerookt spek (stukje) Meng de mix voor het witbrood met de hoeveelheod boter en water zoals op het pak staat. Kneed een soepel deeg. Dek de kom af met een vochtige doek en laat 1 uur rijzen bij kamertemperatuur. Verwarm de oven voor op 250C. Snijd het spek in zo dun mogelijke plakjes. Rol het deeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat tot een dikte van 1 cm. Meng de crème fraîche met de kwark en breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Verdeel dit over het deeg ...

Gebakken broccoli en boerenkool met knoflook

Nog meer lekkers uit het boek Simpel van Yotam Ottolenghi. Deze broccoli met boerenkool aten we bij de chilivis . Voor de boerenkool liep ik even de tuin in en plukte een paar bladeren. Dat maakte het helemaal leuk! 1 stronkje broccoli in roosjes van 3-4 cm 200 gr boerenkool, taaie stelen en nerven verwijderd. 1,5 el olijfolie 1 flinke teen knoflook, in dunne plakjes 0,25 tl komijnzaad 0,5 tl chilivlokken 5 gr muntblaadjes, in reepjes 0,5 el limoensap zout Breng in een grote pan een ruime hoeveelheid water met zout aan de kook. Blancheer als het water kookt, de broccoli 2 minuten. Schep met een schuimspaan de groente uit de pan en spoel af met koud water. Blancheer daarna de boerenkool 30 seconden. Giet af en spoel de boerenkool ook met koud water af. Knijp de boerenkool uit in een theedoek om er zoveel mogelijk water uit te halen. Verhit de olijfolie in een wok of grote koekenpan. Voeg de knoflook en komijnzaad toe en bak 2 minuten tot de knoflook goudbruin is. ...