Je kunt natuurlijk een pak in de supermarkt komen, maar zelf maken is leuk en het resultaat is heerlijk!
De vla was wel erg dik, dus heb ik toen de vla afgekoeld was er nog een restje slagroom en volle melk doorgeroerd. Zo werd het precies goed.
Voor 2 vlaflips:
Vanillevla
200 ml volle melk
50 ml slagroom
0,5 vanillestokje
15 gr suiker
10 gr maizena
1 eidooier
snufje zout
Chocoladevla
200 ml volle melk
50 ml slagroom
0,5 vanillestokje
25 gr suiker
15 gr cacaopoeder
10 gr maizena
1 eidooier
Chocoladesaus
100 ml slagroom
80 gr pure chocolade, fijngehakt
Breng voor de vanille vla de melk en de slagroom tegen de kook aan.
Snij het vanillestokje open en schraap de merg eruit en roer het halve stokje en de merg door de melk.
Laat 10 minuten trekken op laag vuur.
Verwijder het vanillestokje.
Klop ondertussen de eidooier met de maizena, suiker en snufje zout.
Roer een paar eetlepels hete melk erdoor en giet dit bij de rest van de hete melk.
Laat op laag vuur in 1 - 2 minuten binden.
Schenk in een schaaltje en dek af met plastic folie om een velletje tegen te gaan.
Voor de chocoladevla doe je precies hetzelfde, alleen klop je dan ook de cacao door de eidooier.
Voor de chocoladesaus verwarm je de slagroom, neem de pan van het vuur en laat de chocolade er al roerend in smelten.
Neem twee glazen en maak laagjes met de chocoladevla, chocoladesaus en vanillevla.
De vla was wel erg dik, dus heb ik toen de vla afgekoeld was er nog een restje slagroom en volle melk doorgeroerd. Zo werd het precies goed.
Voor 2 vlaflips:
Vanillevla
200 ml volle melk
50 ml slagroom
0,5 vanillestokje
15 gr suiker
10 gr maizena
1 eidooier
snufje zout
Chocoladevla
200 ml volle melk
50 ml slagroom
0,5 vanillestokje
25 gr suiker
15 gr cacaopoeder
10 gr maizena
1 eidooier
Chocoladesaus
100 ml slagroom
80 gr pure chocolade, fijngehakt
Breng voor de vanille vla de melk en de slagroom tegen de kook aan.
Snij het vanillestokje open en schraap de merg eruit en roer het halve stokje en de merg door de melk.
Laat 10 minuten trekken op laag vuur.
Verwijder het vanillestokje.
Klop ondertussen de eidooier met de maizena, suiker en snufje zout.
Roer een paar eetlepels hete melk erdoor en giet dit bij de rest van de hete melk.
Laat op laag vuur in 1 - 2 minuten binden.
Schenk in een schaaltje en dek af met plastic folie om een velletje tegen te gaan.
Voor de chocoladevla doe je precies hetzelfde, alleen klop je dan ook de cacao door de eidooier.
Voor de chocoladesaus verwarm je de slagroom, neem de pan van het vuur en laat de chocolade er al roerend in smelten.
Neem twee glazen en maak laagjes met de chocoladevla, chocoladesaus en vanillevla.
Reacties
Een reactie posten