De bietjes doen het dit jaar weer erg goed in de tuin. Op zoek naar nieuwe recepten kwam ik op de website van Tante Fanny deze vegetarische quiche tegen. Erg makkelijk om te maken en er gaat zelfs ook nog wat prei in, wat we ook in de tuin hebben staan.
Vroeger kookte ik de bietjes altijd, maar tegenwoordig gaar ik ze in de oven. Minder omkijken naar en voller van smaak. Wikkel de schoongemaakte bieten per stuk in aluminiumfolie en leg ze 45 minuten tot een uur in de oven op 200 C. Pak ze uit en laat de bietjes verder afkoelen.
1 rol koelvers quichedeeg
400 g rode bieten voorgegaard, geschild en in partjes gesneden
3 eieren
125 g crème fraîche
Zout en peper gemalen
1 mespunt geraspte nootmuskaat
1 mespunt komijnzaad
75 g amandelen/ walnoten / pecannoten, grof gehakt
100 g fetakaas, verkruimeld
1/2 prei, in fijne ringen gesneden
boter voor het invetten van de vorm
Verwarm de oven voor op 190° C.
Rol het deeg af (inclusief bakpapier) en leg het in de quichevorm.
Meng de eieren met de crème fraîche en breng het op smaak met zout, peper, nootmuskaat en komijnzaad.
Verdeel het grootste gedeelte van de noten, prei en fetakaas over de bodem, giet hier het eimengsel over en leg de rode bieten in een cirkel over het mengsel.
Verdeel in het midden de rest van de noten, prei en fetakaas.
Bak de quiche onderin de oven op 190° C in ca. 45 minuten goudbruin.
Vroeger kookte ik de bietjes altijd, maar tegenwoordig gaar ik ze in de oven. Minder omkijken naar en voller van smaak. Wikkel de schoongemaakte bieten per stuk in aluminiumfolie en leg ze 45 minuten tot een uur in de oven op 200 C. Pak ze uit en laat de bietjes verder afkoelen.
1 rol koelvers quichedeeg
400 g rode bieten voorgegaard, geschild en in partjes gesneden
3 eieren
125 g crème fraîche
Zout en peper gemalen
1 mespunt geraspte nootmuskaat
1 mespunt komijnzaad
75 g amandelen/ walnoten / pecannoten, grof gehakt
100 g fetakaas, verkruimeld
1/2 prei, in fijne ringen gesneden
boter voor het invetten van de vorm
Verwarm de oven voor op 190° C.
Rol het deeg af (inclusief bakpapier) en leg het in de quichevorm.
Meng de eieren met de crème fraîche en breng het op smaak met zout, peper, nootmuskaat en komijnzaad.
Verdeel het grootste gedeelte van de noten, prei en fetakaas over de bodem, giet hier het eimengsel over en leg de rode bieten in een cirkel over het mengsel.
Verdeel in het midden de rest van de noten, prei en fetakaas.
Bak de quiche onderin de oven op 190° C in ca. 45 minuten goudbruin.
Reacties
Een reactie posten