In de Allerhande van maart staan zo te zien veel lekkere recepten om uit te proberen. Deze heerlijke stamppot met knapperige paksoi is er daar een van. De aardappelpuree wordt gemaakt met kokosmelk, dat is weer eens wat anders!
500 gr kruimige aardappelen, geschild en in gelijke stukken
1 ui, fijngesnipperd
1 teentje knoflook, fijngesneden
1 rode peper, zaadlijsten verwijderd en fijngesneden
4 el ketjap manis
4 el gembersiroop
250 gr varkenshaas, in blokjes van 1 à 2 cm
1 struik paksoi, in dunne reepjes gesneden
2 el zonnebloemolie
100 ml kokosmelk
Meng de ui met de knoflook, rode peper, ketjap en gembersiroop.
Schep de blokjes varkenshaas erdoor en laat een kwartiertje intrekken.
Kook de aardappels in 20 minuten gaar in ruim water met zout.
Verhit de olie in een koekenpan.
Schep de varkenshaas uit de marinade en bak de blokjes 2 minuten in de olie.
Voeg de marinade toe en verwarm nog 1 minuut.
Giet de aardappelen af en stamp met de kokosmelk tot een smeuïge puree.
Schep de paksoi erdoor en breng op smaak met peper en zout.
Serveer de stamppot met de varkenshaas erop en besprenkel met de saus.
500 gr kruimige aardappelen, geschild en in gelijke stukken
1 ui, fijngesnipperd
1 teentje knoflook, fijngesneden
1 rode peper, zaadlijsten verwijderd en fijngesneden
4 el ketjap manis
4 el gembersiroop
250 gr varkenshaas, in blokjes van 1 à 2 cm
1 struik paksoi, in dunne reepjes gesneden
2 el zonnebloemolie
100 ml kokosmelk
Meng de ui met de knoflook, rode peper, ketjap en gembersiroop.
Schep de blokjes varkenshaas erdoor en laat een kwartiertje intrekken.
Kook de aardappels in 20 minuten gaar in ruim water met zout.
Verhit de olie in een koekenpan.
Schep de varkenshaas uit de marinade en bak de blokjes 2 minuten in de olie.
Voeg de marinade toe en verwarm nog 1 minuut.
Giet de aardappelen af en stamp met de kokosmelk tot een smeuïge puree.
Schep de paksoi erdoor en breng op smaak met peper en zout.
Serveer de stamppot met de varkenshaas erop en besprenkel met de saus.
Reacties
Een reactie posten