In deze Nationale week zonder vlees een heerlijk vegetarisch recept. Het komt uit de Boodschappen van deze maand, die trouwens boordevol vega gerechten staat. Het recept is voor 2 à 3 mensen. Wil je voor vier mensen koken, doe er dan nog 250 gr champignons en 1 paprika bij.
Wij aten de stroganoff met pasta, maar rijst of stokbrood kan ook heel goed.
250 gr kastanjechampignons, schoongemaakt en in kwarten
200 gr oesterzwammen, schoongemaakt en in repen
2 kleine rode uien, in dunne ringen
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 rode paprika in reepjes
1 blikje tomatenpuree
50 gr zilveruitjes, uitgelekt
2 augurken, in blokjes
klein bosje peterselie, fijngehakt
2 tl paprikapoeder
100 ml groentebouillon
200 ml crème fraîche
2 sneetjes bruinbrood, zonder korst, verkruimeld (of panko)
100 gr belegen kaas, geraspt
scheutje whisky
Verwarm de oven voor op 200C.
Verhit een scheutje olijfolie en bak de uienringen, knoflook, paprika en tomatenpuree een paar minuten.
Schep de paddenstoelen erbij en bak ze 3-4 minuten mee.
Voeg eventueel een scheutje whisky toe en laat de alcohol verdampen.
Meng de zilveruitjes, augurken, helft van de peterselie, paprikapoeder en bouillon erdoor.
Schep de crème fraîche erdoor en warm goed door.
Schep de stroganoff in een ovenschaal.
Meng de rest van de peterselie met het broodkruim of panko en de kaas en bestrooi de stroganoff hiermee.
Zet de schaal 15 - 20 minuten in de oven.
Kook ondertussen pasta.
Reacties
Een reactie posten