Alhoewel ik witlof heel lekker vind, dacht ik bij dit recept uit de Hallo Jumbo niet meteen van 'hè, dat is een goed idee'. Maar toch wel nieuwsgierig geworden, dus gemaakt. En het is heerlijk! En nog eens snel ook.
250 gr spaghetti
125 gr spekreepjes
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, geperst
400 gr witlof, in lange repen gesneden
2 sneden oud brood (wit of bruin, maakt niet uit)
1 tl gedroogde Italiaanse kruiden
olijfolie
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de spekreepjes 4 minuten.
Doe de ui en 1 teentje knoflook erbij en bak 1 minuut mee.
Schep de witlofreepjes erdoor en bak 5 minuten.
Maal ondertussen de sneetjes brood in een keukenmachine of hakmolen fijn.
Verhit in een tweede koekenpan 2 el olie.
Voeg het broodkruim met het andere teentje knoflook en Italiaanse kruiden toe en bak in 3-4 minuten goudbruin en krokant.
Giet de spaghetti af en roer de pasta door de witlof met het spek.
Breng op smaak met peper en verdeel over twee borden.
Bestrooi met de krokante broodkruim.
Reacties
Een reactie posten