Er is bijna niets leuker dan door de groentetuin te lopen, het een en ander te oogsten en er een heerlijke maaltijd van te maken en die dan in dezelfde tuin opeten!
Van het voorjaar heb ik aubergine gezaaid. Niet omdat ik aubergine nou zo heel bijzonder vind, maar de plant en de vruchten vind ik wel heel mooi. Dus staan er in de broeikas nu een stuk of 8 planten met aubergines in allerlei formaten en vormen. Een werd er wel heel groot, dus het was tijd om er iets mee te gaan doen. In de Boodschappen van deze maand staat dit gerecht. Als de tomaten iets verder waren geweest, dan had ik de tomatensaus ook zelf gemaakt. Maar met aubergine, courgette, basilicum en knoflook uit eigen tuin, vind ik het een hele goede score.
Onderstaand recept is voor 2 personen met heel veel trek of 3 met normale trek :-)
2 aubergines (of 1 hele grote uit eigen tuin)
1 courgette, grof geraspt
3 teentjes knoflook, fijngehakt
250 gr ricotta
100 gr Parmezaanse kaas, geraspt
klein bosje basilicum
700 gr gezeefde tomaten
olijfolie
Verwarm de oven voor op 200C.
Snijd de aubergines in de lengte in dunne plakken en bestrijk ze met 2 el olijfolie, peper en zout.
Verhit een grillpan op hoge stand en bak de aubergineplakken aan beide kanten goudbruin.
Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan en bak hierin de courgette met de knoflook ongeveer 5 minuten.
Meng de ricotta met de helft van de kaas en scheur de helft van de basilicumblaadjes erover.
Roer de courgette door de ricotta en breng op smaak met zout en peper.
Leg de aubergineplakken naast elkaar en verdeel het ricottamengsel over de plakken en rol ze op.
Giet de helft van de tomatensaus in een ovenschaal en leg de auberginerolletjes erop.
Schenk de rest van de tomatensaus over de rolletjes en verdeel de rest van de Parmezaanse kaas over de saus.
Zet ongeveer 15 minuten in de oven tot de kaas gesmolten en goudbruin in.
Garneer met de overige basilicum.
Reacties
Een reactie posten