Een smaakvol en makkelijk stoofpotje van kippendijen, paprika, champignons en ui. Omdat ik vanmiddag het een en ander te doen had en manlief vanavond weer vroeg weg moest, heb ik het stoofpotje vanmorgen al gemaakt zodat het vanavond alleen opgewarmd hoefde te worden. En zo konden de smaken ook nog eens extra lang intrekken.
Serveer het stoofpotje met rijst.
350 gr kippendijen
1 grote ui, grofgesneden
250 gr kastanjechampignons, in kwarten
1 rode paprika, grofgesneden
2 teentjes knoflook, geperst
2 el tomatenpuree
zwarte peper en zout
zonnebloemolie
1 kippenbouillonblokje
150 ml water
1 flesje Tripel bier
1 el sambal badjak
1 el bloem
eventueel maizena
eventueel citroensap uit een flesje
koriander
Bestrooi de kippendijen met zwarte peper en zout en haal ze door de bloem.
Verhit in een stoofpan een scheutje zonnebloemolie en bak de kippendijen goudbruin.
Voeg de tomatenpuree toe en bak even mee.
Doe de uien, paprika, knoflook en champignons erbij en bak 2 minuten mee.
Voeg het water, de sambal en het bouillonblokje toe en roer dit goed door de kip en de groenten.
Laat met een deksel op de pan 45 minuten op laag vuur stoven.
Voeg het bier toe en warm het geheel goed door.
Breng op smaak met zout, peper en eventueel wat citroensap.
Neem de kippendijen uit de pan en trek ze uit elkaar in kleinere stukjes.
Doe de kip weer in de pan.
Als je het te dun vindt, roer dan 2 el water door 1 el maizena en roer dit door het stoofpotje zodat het wat meer gebonden wordt.
Serveer met witte rijst en strooi er wat koriander overheen.
Reacties
Een reactie posten