Een makkelijke, vegetarische stamppot uit een oud nummer van de Hallo Jumbo.
De chips geven er een lekker crunch aan.
750 gr aardappelen, geschild en in stukken
1 ui, gesnipperd
4 el sweet & sour woksaus
2 el donkere basterdsuiker
100 gr sticks naturel
75 ml melk
30 gr boter
250 gr andijvie, fijngesneden
Kook de aardappelen met de uisnippers in gezouten water gaar.
Doe ondertussen de sweet & sour woksaus met de basterdsuiker in een koekenpan en breng aan de kook.
Laat 2 minuten karamelliseren op middelhoog vuur.
Voeg de sticks toe en blijf omscheppen tot alle chipjes bedekt zijn met een dun laagje van de saus.
Haal de pan van het vuur.
Giet de aardappelen en ui af als ze gaar zijn.
Verwarm de melk met de boter in de pan, voeg de aardappels toe en stamp tot een luchtige puree.
Roer de andijvie er in gedeeltes doorheen.
Schep een derde van de sticks door de stamppot heen.
Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de stamppot over twee borden en verdeel de rest van sticks over de andijviestamppot.
Reacties
Een reactie posten