Doorgaan naar hoofdcontent

Gevulde koolrabi


Het vrolijkste knolletje uit de moestuin: de koolrabi! Een veelzijdige groente, die je kunt koken, wokken, roosteren, rauw eten. De smaak doet mij gekookt aan bloemkool denken en rauw meer richting appel/radijs.

Ik wilde weer eens iets anders proberen dan de overheerlijke ovenschotel met cashewnoten en dat werd dus koolrabi gevuld met 3 soorten kaas.

De koolrabi had ik dit keer niet geschild, ik denk dat het nog lekkerder wordt om dat wel te doen. Voor de volgende keer dus.

2 koolrabi's, geschild
2 teentjes knoflook, geperst
200 gr geraspte mozzarella
125 gr ricotta
60 gr Parmezaanse kaas, geraspt
handje basilicum, fijngesneden
handje peterselie, fijngesneden
200 ons sla
2 el hazelnoten
2 el citroensap
0,5 el grove mosterd
2 el olijfolie
kleine tomaatjes

Kook de koolrabi's in gezouten water in 25 tot 45 minuten gaar.
Laat afkoelen.
Snij van de bovenkant van de koolrabi een plak af en hol ze uit met een lepeltje.
Hak hetgeen je eruit haalt fijn.
Verwarm de oven voor op 180C.
Meng de kazen met de kruiden en een gedeelte van de fijngehakte koolrabi (je hebt niet alles nodig) en breng op smaak met peper en zout.
Vul de koolrabi's met dit mengsel en zet ze 25 - 30 minuten in de oven.
Rooster de hazelnoten in een droge pan goudbruin en hak ze grof.
Meng de olijfolie met het citroensap en de mosterd tot een dressing.
Meng de dressing door de sla.
Verdeel de sla over 2 borden en zet op ieder bord een gevulde koolrabi.
Schik de tomaatjes rond de koolrabi en strooi de hazelnoten over de sla.





Reacties

Populaire posts van deze blog

Maastrichtse sinaasappelmiserable

Ook een recept uit de nieuwste Delicious. Het is wel een mini-miserable geworden, aangezien ik de hoeveelheden heb gehalveerd. Hoe ik het voor elkaar krijg, weet ik niet maar de keuken was een klein slagveld na het maken van dit taartje. Maar dat was het wel waard, want het is erg lekker geworden! 3 eieren, gesplitst 85 gr suiker 125 gr amandelmeel 125 gr poedersuiker 25 gr bloem, gezeefd 1 perssinnaasappel 125 gr ongezouten roomboter, op kamertemperatuur 1 el sinaasappellikeur Verwarm de oven voor op 180C. Klop de eiwitten met een kwart theelepel zout dik en lobbig. Voeg 25 gr van de suiker toe en klop het eiwit stijf. Meng het amandelmeel, de poedersuiker en de bloem. Spatel dit mengsel luchtig door het eiwit. Schep het beslag in een spuitzak. Leg op een bakplaat een bel bakpapier en teken er 2 cirkels van 10 cm op. Spuit het beslag met een hoogte van 1 à 1,5 cm hoog in cirkels, begin in het midden en maak rondjes tot de hele cirkels gevuld zijn. Bak het amandelbi...

Flammkuchen

Flammkuchen is brooddeeg met spek en uien; een heerlijke hartige hap met dit ijskoude weer! Je kunt de flammkuchen een dag van te voren maken, laten afkoelen tot kamertemperatuur en daarna afgedekt in de koelkast bewaren. Koud is het lekker, maar je kunt het geheel ook 10 minuten opwarmen in een oven van 210C. Het recept komt weer -met wat kleine aanpassingen- uit de Allerhande nr. 1 van dit jaar. 1 pak witbroodmix 125 ml crème fraîche 200 gr volle Franse kwark 1 mespunt nootmuskaat 3 rode uien, in dunne ringen 150 gr gerookt spek (stukje) Meng de mix voor het witbrood met de hoeveelheod boter en water zoals op het pak staat. Kneed een soepel deeg. Dek de kom af met een vochtige doek en laat 1 uur rijzen bij kamertemperatuur. Verwarm de oven voor op 250C. Snijd het spek in zo dun mogelijke plakjes. Rol het deeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat tot een dikte van 1 cm. Meng de crème fraîche met de kwark en breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Verdeel dit over het deeg ...

Prei en wortel uit de wok

Vandaag hebben we boerenkool gegeten, maar wat het weer betreft hadden we beter dit vegetarische wokgerecht van vorige week kunnen eten. Wat een heerlijk voorjaarsweer! Als je een beetje handig bent met prei en wortel snijden, flans je dit gerecht in een kwartiertje in elkaar. Lekker snel dus en het bevat ook nog eens weinig calorieën. Niet dat we op dieet zijn, maar een keer een beetje minder kan nooit kwaad. 2 kopjes rijst 2 preien, schoongemaakt en in ringen van 1 cm 200 gr winterwortel, geschild en in dunne plakjes 2 el wokolie 1 grote teen knoflook, fijngehakt 2 cm verse gemberwortel, geschild en geraspt 2 tl sambal badjak 1 grote rode ui, in dunne partjes 3 el ketjap manis 50 gr ongezouten cashewnoten 1 el verse koriander of peterselie, gehakt Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Verhit in een wok de wokolie en roer de knoflook, sambal en gember erdoor en bak tot het lekker gaat ruiken. Schep de preiringen, wortelplakjes en uipartjes erdoo...