Doorgaan naar hoofdcontent

Gevulde koolrabi


Het vrolijkste knolletje uit de moestuin: de koolrabi! Een veelzijdige groente, die je kunt koken, wokken, roosteren, rauw eten. De smaak doet mij gekookt aan bloemkool denken en rauw meer richting appel/radijs.

Ik wilde weer eens iets anders proberen dan de overheerlijke ovenschotel met cashewnoten en dat werd dus koolrabi gevuld met 3 soorten kaas.

De koolrabi had ik dit keer niet geschild, ik denk dat het nog lekkerder wordt om dat wel te doen. Voor de volgende keer dus.

2 koolrabi's, geschild
2 teentjes knoflook, geperst
200 gr geraspte mozzarella
125 gr ricotta
60 gr Parmezaanse kaas, geraspt
handje basilicum, fijngesneden
handje peterselie, fijngesneden
200 ons sla
2 el hazelnoten
2 el citroensap
0,5 el grove mosterd
2 el olijfolie
kleine tomaatjes

Kook de koolrabi's in gezouten water in 25 tot 45 minuten gaar.
Laat afkoelen.
Snij van de bovenkant van de koolrabi een plak af en hol ze uit met een lepeltje.
Hak hetgeen je eruit haalt fijn.
Verwarm de oven voor op 180C.
Meng de kazen met de kruiden en een gedeelte van de fijngehakte koolrabi (je hebt niet alles nodig) en breng op smaak met peper en zout.
Vul de koolrabi's met dit mengsel en zet ze 25 - 30 minuten in de oven.
Rooster de hazelnoten in een droge pan goudbruin en hak ze grof.
Meng de olijfolie met het citroensap en de mosterd tot een dressing.
Meng de dressing door de sla.
Verdeel de sla over 2 borden en zet op ieder bord een gevulde koolrabi.
Schik de tomaatjes rond de koolrabi en strooi de hazelnoten over de sla.





Reacties

Populaire posts van deze blog

Maastrichtse sinaasappelmiserable

Ook een recept uit de nieuwste Delicious. Het is wel een mini-miserable geworden, aangezien ik de hoeveelheden heb gehalveerd. Hoe ik het voor elkaar krijg, weet ik niet maar de keuken was een klein slagveld na het maken van dit taartje. Maar dat was het wel waard, want het is erg lekker geworden! 3 eieren, gesplitst 85 gr suiker 125 gr amandelmeel 125 gr poedersuiker 25 gr bloem, gezeefd 1 perssinnaasappel 125 gr ongezouten roomboter, op kamertemperatuur 1 el sinaasappellikeur Verwarm de oven voor op 180C. Klop de eiwitten met een kwart theelepel zout dik en lobbig. Voeg 25 gr van de suiker toe en klop het eiwit stijf. Meng het amandelmeel, de poedersuiker en de bloem. Spatel dit mengsel luchtig door het eiwit. Schep het beslag in een spuitzak. Leg op een bakplaat een bel bakpapier en teken er 2 cirkels van 10 cm op. Spuit het beslag met een hoogte van 1 à 1,5 cm hoog in cirkels, begin in het midden en maak rondjes tot de hele cirkels gevuld zijn. Bak het amandelbi...

Gebakken broccoli en boerenkool met knoflook

Nog meer lekkers uit het boek Simpel van Yotam Ottolenghi. Deze broccoli met boerenkool aten we bij de chilivis . Voor de boerenkool liep ik even de tuin in en plukte een paar bladeren. Dat maakte het helemaal leuk! 1 stronkje broccoli in roosjes van 3-4 cm 200 gr boerenkool, taaie stelen en nerven verwijderd. 1,5 el olijfolie 1 flinke teen knoflook, in dunne plakjes 0,25 tl komijnzaad 0,5 tl chilivlokken 5 gr muntblaadjes, in reepjes 0,5 el limoensap zout Breng in een grote pan een ruime hoeveelheid water met zout aan de kook. Blancheer als het water kookt, de broccoli 2 minuten. Schep met een schuimspaan de groente uit de pan en spoel af met koud water. Blancheer daarna de boerenkool 30 seconden. Giet af en spoel de boerenkool ook met koud water af. Knijp de boerenkool uit in een theedoek om er zoveel mogelijk water uit te halen. Verhit de olijfolie in een wok of grote koekenpan. Voeg de knoflook en komijnzaad toe en bak 2 minuten tot de knoflook goudbruin is. ...

Jamie's kipsalade

Volgens Jamie Oliver de lekkerste kipsalade ooit! Ondanks deze aanbeveling heb ik het recept iets aangepast, want om nou eerst een hele kip te roosteren.... 2 halve kipfilets olijfolie peper en zout halve el oregano 1 kleine ciabatta in stukken gescheurd 10 plakken pancetta 50 gr rucola 1 potje halfzongedroogde tomaten in olijfolie, uitgelekt en gehalveerd balsamicoazijn vers geraspte Parmezaanse kaas Verwarm de oven voor op 190C. Bestrooi de kip met de oregano, peper en zout en wrijf de kip in met een beetje olijolie. Schenk een beetje olijfolie over de stukken brood. Bak de kipfilet in 15 minuten gaar in de oven. Voeg na 5 minuten het brood erbij. Neem uit de oven en laat afkoelen. Bak de pancetta in een beetje olie knapperig. Scheur de kipfilet in stukjes. Meng de kip, tomaatjes, rucola, pancetta en broodcroutons. Maak een dressing van 1 el balsamicoazijn en 3 el olijfolie en schep dit door de salade. Strooi er wat Parmezaanse kaas over.