Afgelopen week heb ik op een congres lezingen en een workshop over A.I. gevolgd.
Daar kwam onder andere ter sprake dat je aan een chatbot als ChatGPT of CoPilot ook kookideeën kunt vragen. Dus vroeg ik: 'heb je voor mij een eenvoudig recept voor een rabarbercake, die in de Airfryer gebakken wordt en past in een springvorm van15 cm.
Daar kwam dit recept uit en het is inderdaad een eenvoudig recept en nog lekker ook!
Daar kwam onder andere ter sprake dat je aan een chatbot als ChatGPT of CoPilot ook kookideeën kunt vragen. Dus vroeg ik: 'heb je voor mij een eenvoudig recept voor een rabarbercake, die in de Airfryer gebakken wordt en past in een springvorm van15 cm.
Daar kwam dit recept uit en het is inderdaad een eenvoudig recept en nog lekker ook!
200 gr rabarber, in stukjes van 1 cm
100 gr boter, op kamertemperatuur
100 gr kristalsuiker
2 eieren, op kamertemperatuur
150 gr zelfrijzend bakmeel, gezeefd
snufje zout
geschaafde amandelen
Verwarm de Airfryer op 160C.
Vet een springvorm (of bakvorm van de Airfryer) in en bekleed met bakpapier.
Klop de boter en suiker met een mixer tot een luchtig mengsel.
Voeg de eieren één voor één toe, mix goed na elk ei.
Spatel het zelfrijzend bakmeel door het botermengsel.
Spatel de rabarberstukjes door het beslag.
Doe het beslag in de vorm en strijk de bovenkant glad.
Strooi de geschaafde amandelen over het beslag.
Bak de cake in de Airfryer ongeveer 40 - 45 minuten, of tot een prikker er schoon uitkomt.
Reacties
Een reactie posten