Yuzu is een Japanse citrusvrucht met de smaak van citroen, limoen en een beetje mandarijn.
Deze taart heb ik gemaakt met yuzupoeder, maar is ook prima te maken met citroenrasp ipv de yuzupoeder.
Voor de bodem:
140 gr bloem
50 gr kristalsuiker
1/4 tl zout
150 gr ongezouten boter
1/2 tl vanille-extract
Voor de cheesecake-vulling:
250 gr monchou, op kamertemperatuur
100 gr kristalsuiker
2 grote eieren, op kamertemperatuur
3 el bloem, gezeefd
2 el yuzupoeder (of rasp van 1 citroen)
1 el yuzu- of citroensap
1/2 tl vanille-extract
200 gr volle ,Griekse yoghurt
Verwarm de oven voor op 180C. (conventioneel)
Vet een springvorm van 20 cm licht in en bekleed de bodem met bakpapier.
Mix alle ingrediënten voor de bodem tot een geheel.
Verdeel het deeg over de bodem en druk goed aan.
Bak de bodem 20-25 minuten in de oven tot hij goudbruin is.
Maak ondertussen de vulling.
Mix de roomkaas met suiker tot een smeuïg geheel.
Voeg daarna een voor een de overige ingrediënten toe, in volgorde van het recept. Voeg het volgende ingrediënt pas toe, als de vorige is opgenomen.
Verlaag de oventemperatuur tot 170C.
Giet de vulling over de bodem en zet terug in de oven voor 50 minuten.
Het midden van de taart moet net gestold zijn, mag nog een beetje wiebelen.
Laat 20 minuten afkoelen voordat je de vorm losmaakt.
Eet warm of laat hem helemaal afkoelen in de koelkast.
Let op: wees er zeker van dat de oventemperatuur niet boven de 170 graden uitkomt, daar houdt de yoghurt namelijk niet van.
Reacties
Een reactie posten