Doorgaan naar hoofdcontent

Gepocheerde kabeljauw in tomaten-, chili- en gemberbouillon

 

We aten dit heerlijke gerecht voor het eerst tijdens onze vakantie in Schotland, want het stond in de GoodFood die ik daar had gekocht. In het originele recept wordt het gemaakt met heek, maar die was er niet dus heb ik het met kabeljauw gemaakt.

1 el olijfolie of chili-olie
4 bosuitjes, in kleine ringetjes gesneden
1 groene chilipeper, fijngesneden
10 gr koriander of peterselie, stelen en blad apart fijngesneden
3 tenen knoflook, fijngesneden
15 gr gember, geraspt
1 blik à 400 gr cherry tomaatjes
250 ml groentebouillon
1 el lichte sojasaus
2 kabeljauw- of heekfilets
2 x 150 gr zachte woknoedels
1 limoen

Verhit de olie in een pan waar ook een passende deksel bij hoort.
Fruit de bosui, chilipeper, peterseliestelen, knoflook en gember 4 tot 5 minuten.
Doe de tomaten erbij en de groentebouillon en breng aan de kook.
Roer de sojasaus er door en laat 5 minuten zachtjes koken.
Maak de tomaatjes met een houten lepel stuk.
Bestrooi de visfilets met wat zout en peper en leg in de pan.
Doe de deksel op de pan en laat 4 minuten zachtjes koken.
Haal de deksel van de pan en verdeel de noodles rond de vis en in de bouillon.
Doe de deksel weer op de pan en laat 1 minuut koken tot de vis gaar is en de noedels warm.
Knijp een halve limoen uit boven de pan.
Verdeel over 2 (soep)borden of kommen, strooi de peterselieblaadjes erover en serveer met een partje limoen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Flammkuchen

Flammkuchen is brooddeeg met spek en uien; een heerlijke hartige hap met dit ijskoude weer! Je kunt de flammkuchen een dag van te voren maken, laten afkoelen tot kamertemperatuur en daarna afgedekt in de koelkast bewaren. Koud is het lekker, maar je kunt het geheel ook 10 minuten opwarmen in een oven van 210C. Het recept komt weer -met wat kleine aanpassingen- uit de Allerhande nr. 1 van dit jaar. 1 pak witbroodmix 125 ml crème fraîche 200 gr volle Franse kwark 1 mespunt nootmuskaat 3 rode uien, in dunne ringen 150 gr gerookt spek (stukje) Meng de mix voor het witbrood met de hoeveelheod boter en water zoals op het pak staat. Kneed een soepel deeg. Dek de kom af met een vochtige doek en laat 1 uur rijzen bij kamertemperatuur. Verwarm de oven voor op 250C. Snijd het spek in zo dun mogelijke plakjes. Rol het deeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat tot een dikte van 1 cm. Meng de crème fraîche met de kwark en breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Verdeel dit over het deeg

Maastrichtse sinaasappelmiserable

Ook een recept uit de nieuwste Delicious. Het is wel een mini-miserable geworden, aangezien ik de hoeveelheden heb gehalveerd. Hoe ik het voor elkaar krijg, weet ik niet maar de keuken was een klein slagveld na het maken van dit taartje. Maar dat was het wel waard, want het is erg lekker geworden! 3 eieren, gesplitst 85 gr suiker 125 gr amandelmeel 125 gr poedersuiker 25 gr bloem, gezeefd 1 perssinnaasappel 125 gr ongezouten roomboter, op kamertemperatuur 1 el sinaasappellikeur Verwarm de oven voor op 180C. Klop de eiwitten met een kwart theelepel zout dik en lobbig. Voeg 25 gr van de suiker toe en klop het eiwit stijf. Meng het amandelmeel, de poedersuiker en de bloem. Spatel dit mengsel luchtig door het eiwit. Schep het beslag in een spuitzak. Leg op een bakplaat een bel bakpapier en teken er 2 cirkels van 10 cm op. Spuit het beslag met een hoogte van 1 à 1,5 cm hoog in cirkels, begin in het midden en maak rondjes tot de hele cirkels gevuld zijn. Bak het amandelbi

Gebakken broccoli en boerenkool met knoflook

Nog meer lekkers uit het boek Simpel van Yotam Ottolenghi. Deze broccoli met boerenkool aten we bij de chilivis . Voor de boerenkool liep ik even de tuin in en plukte een paar bladeren. Dat maakte het helemaal leuk! 1 stronkje broccoli in roosjes van 3-4 cm 200 gr boerenkool, taaie stelen en nerven verwijderd. 1,5 el olijfolie 1 flinke teen knoflook, in dunne plakjes 0,25 tl komijnzaad 0,5 tl chilivlokken 5 gr muntblaadjes, in reepjes 0,5 el limoensap zout Breng in een grote pan een ruime hoeveelheid water met zout aan de kook. Blancheer als het water kookt, de broccoli 2 minuten. Schep met een schuimspaan de groente uit de pan en spoel af met koud water. Blancheer daarna de boerenkool 30 seconden. Giet af en spoel de boerenkool ook met koud water af. Knijp de boerenkool uit in een theedoek om er zoveel mogelijk water uit te halen. Verhit de olijfolie in een wok of grote koekenpan. Voeg de knoflook en komijnzaad toe en bak 2 minuten tot de knoflook goudbruin is.