We aten dit heerlijke gerecht voor het eerst tijdens onze vakantie in Schotland, want het stond in de GoodFood die ik daar had gekocht. In het originele recept wordt het gemaakt met heek, maar die was er niet dus heb ik het met kabeljauw gemaakt.
1 el olijfolie of chili-olie
4 bosuitjes, in kleine ringetjes gesneden
1 groene chilipeper, fijngesneden
10 gr koriander of peterselie, stelen en blad apart fijngesneden
3 tenen knoflook, fijngesneden
15 gr gember, geraspt
1 blik à 400 gr cherry tomaatjes
250 ml groentebouillon
1 el lichte sojasaus
2 kabeljauw- of heekfilets
2 x 150 gr zachte woknoedels
1 limoen
Verhit de olie in een pan waar ook een passende deksel bij hoort.
Fruit de bosui, chilipeper, peterseliestelen, knoflook en gember 4 tot 5 minuten.
Doe de tomaten erbij en de groentebouillon en breng aan de kook.
Roer de sojasaus er door en laat 5 minuten zachtjes koken.
Maak de tomaatjes met een houten lepel stuk.
Bestrooi de visfilets met wat zout en peper en leg in de pan.
Doe de deksel op de pan en laat 4 minuten zachtjes koken.
Haal de deksel van de pan en verdeel de noodles rond de vis en in de bouillon.
Doe de deksel weer op de pan en laat 1 minuut koken tot de vis gaar is en de noedels warm.
Knijp een halve limoen uit boven de pan.
Verdeel over 2 (soep)borden of kommen, strooi de peterselieblaadjes erover en serveer met een partje limoen.
Reacties
Een reactie posten