Weer een lekker recept uit de GoodFood, dit keer pulled pork uit de slowcooker.
Samen met koolsalade een heerlijke hap!
500 à 600 gr schouderkarbonade, botjes verwijderd
afbakbroodjes
Saus
100 ml barbecuesaus
50 ml appelazijn
50 ml water
halve el gedroogde Italiaanse kruiden
halve el mosterd
25 gr lichtbruine basterdsuiker
1 teentje knoflook, geperst
Koolsalade
300 gr witte kool, in dunne reepjes
3 wortelen, grof geraspt
handje rozijnen
2 el yoghurt
2 el maynoaise
2 tl mosterd
1 el witte wijnazijn
2 tl honing
peper en zout
Doe alle ingrediënten voor de saus in de slowcooker en roer goed door.
Leg de karbonades er een voor een in en zorg dat ze allemaal een laagje saus hebben.
Zet de slowcooker 4 - 5 uur op hoog of 7 - 8 uur op laag.
Maak ondertussen de koolsla door alle ingrediënten met elkaar te mengen en zet een paar uur in de koelkast, zodat de smaken goed kunnen intrekken.
Haal de schaal een uur van te voren uit de koelkast om een beetje op kamertemperatuur te laten komen.
Bak de broodjes tegen het einde van de kooktijd af in de oven.
Neem het vlees uit de slowcooker, doe het in een kom en ga er met de mixer doorheen. Het vlees is dan in no-time uit elkaar getrokken.
Roer het vlees door de saus in de slowcooker.
Snij de broodjes open, verdeel het vlees erover en schep op ieder broodje een flinke lepel koolsalade.
Reacties
Een reactie posten