Ik vind bakken leuk, maar doe het toch niet zo vaak. Je moet het ook allemaal weer opeten.....
Nu ging ik een weekendje weg met mijn moeder en schoonzus en bedacht op het laatst dat er nu dan wel iets gebakken kon worden. Er lag nog een citroen in de fruitschaal en de airfryer stond nog op het aanrecht voor het roosteren van noten voor een salade, dus het werd een citroencake uit de airfryer!
Niet alles was in huis, dus een beetje van een recept hier en een beetje van een recept daar bij elkaar genomen en het resultaat was een heerlijk cakeje.
Nu ging ik een weekendje weg met mijn moeder en schoonzus en bedacht op het laatst dat er nu dan wel iets gebakken kon worden. Er lag nog een citroen in de fruitschaal en de airfryer stond nog op het aanrecht voor het roosteren van noten voor een salade, dus het werd een citroencake uit de airfryer!
Niet alles was in huis, dus een beetje van een recept hier en een beetje van een recept daar bij elkaar genomen en het resultaat was een heerlijk cakeje.
Cake
150 gr vloeibare, ongezouten boter
150 gr kristalsuiker
3 middelgrote eieren, losgeklopt
rasp van 1 citroen
150 gr vloeibare, ongezouten boter
150 gr kristalsuiker
3 middelgrote eieren, losgeklopt
rasp van 1 citroen
150 gr tarwebloem
1 tl bakpoeder
snufje zout
1 tl bakpoeder
snufje zout
Lemon drizzle
85 gr kristalsuiker
sap van 1 citroen
85 gr kristalsuiker
sap van 1 citroen
Verwarm de airfyer voor op 160C.
Mix de suiker met de boter luchtig.
Mix de losgeklopte eieren er scheut voor scheut door.
Spatel de bloem, bakpoeder, zout en citroenrasp door het eiermengsel.
Schenk het beslag in de vorm en bak ongeveer 40 minuten in de airfryer tot de cake gaar is.
Laat een paar minuten afkoelen en haal de cake uit de vorm.
Prik met een sateprikker gaatjes in de bovenkant van de cake.
Roer het citroensap met de suiker tot een soort siroop.
Mix de suiker met de boter luchtig.
Mix de losgeklopte eieren er scheut voor scheut door.
Spatel de bloem, bakpoeder, zout en citroenrasp door het eiermengsel.
Schenk het beslag in de vorm en bak ongeveer 40 minuten in de airfryer tot de cake gaar is.
Laat een paar minuten afkoelen en haal de cake uit de vorm.
Prik met een sateprikker gaatjes in de bovenkant van de cake.
Roer het citroensap met de suiker tot een soort siroop.
Strijk met een kwast de siroop laagje voor laagje over de cake.
De suiker zal op de cake blijven liggen en dat zorgt voor een knapperig laagje.
Reacties
Een reactie posten