
De laatste Allerhande heeft als thema Italië. En laat dat nou net mijn favoriete keuken zijn. De zondag is een uitgelezen dag voor nieuwe recepten en dus was het kiezen uit heel veel lekkere recepten. De koffiesemifreddo is er één van.
Het recept heb ik voor 2 personen gehalveerd en dan nog kunnen we er twee keer van eten. In plaats van in een cakevorm, heb ik een kleine springvorm van 15 cm doorsnede gebruikt.
75 gram suiker
half bakje hazelnoten
2 stick espressopoeder
125 ml slagroom
2 el poedersuiker
half bakje mascarpone
50 gram witte chocolade, grof gehakt
50 gram pure chocolade, grof gehakt
Breng de suiker met 2 el op laag vuur aan de kook en laat 10 minuten zachtjes koken tot een diepbruine karamel. Niet roeren!!
Neem van het vuur en roer de hazelnoten erdoor.
Schenk op bakpapier, laat hard worden en hak grof.
Bekleed de springvorm met huishoudfolie.
Los het espressopoeder op in 1 el heet water.
Klop de slagroom met de poedersuiker stijf en roer de mascarpone erdoor.
Verdeel het mengsel over 2 kommen.
Voeg de espresso en de helft van de witte chocolade toe aan een kom.
Voeg de karamel en de helft van de pure chocolade toe aan de andere kom.
Schep beide mengels in de springvorm en dek af met folie.
Zet minimaal 4 uur in de vriezer.
Zet de semifreddo ca. 15 minuten voor consumptie in de koelkast.
Snij 2 puntjes af en garneer met de overgebleven karamel chocolade.
Mmmmm, heerlijk!
Gezien de hoeveelheden vraag ik me af of dit muizenhapjes zijn. De hoeveelheden uit allerhande gebruikt en ik krijg de bodem van de cakevorm amper gevuld. Eerder verdubbelen die hap dan de helft ervan nemen.
BeantwoordenVerwijderenDeze reactie is verwijderd door de auteur.
BeantwoordenVerwijderen@Anoniem, deze hoeveelheden zijn precies goed voor een springvormpje van 15 cm. En daar kun je mooi vier stukjes van snijden. Ik zou best meer lusten, maar dat is niet zo goed voor de lijn ;-)
BeantwoordenVerwijderen