Doorgaan naar hoofdcontent

Koffiesemifreddo


De laatste Allerhande heeft als thema Italië. En laat dat nou net mijn favoriete keuken zijn. De zondag is een uitgelezen dag voor nieuwe recepten en dus was het kiezen uit heel veel lekkere recepten. De koffiesemifreddo is er één van.
Het recept heb ik voor 2 personen gehalveerd en dan nog kunnen we er twee keer van eten. In plaats van in een cakevorm, heb ik een kleine springvorm van 15 cm doorsnede gebruikt.

75 gram suiker
half bakje hazelnoten
2 stick espressopoeder
125 ml slagroom
2 el poedersuiker
half bakje mascarpone
50 gram witte chocolade, grof gehakt
50 gram pure chocolade, grof gehakt

Breng de suiker met 2 el op laag vuur aan de kook en laat 10 minuten zachtjes koken tot een diepbruine karamel. Niet roeren!!
Neem van het vuur en roer de hazelnoten erdoor.
Schenk op bakpapier, laat hard worden en hak grof.

Bekleed de springvorm met huishoudfolie.
Los het espressopoeder op in 1 el heet water.
Klop de slagroom met de poedersuiker stijf en roer de mascarpone erdoor.
Verdeel het mengsel over 2 kommen.
Voeg de espresso en de helft van de witte chocolade toe aan een kom.
Voeg de karamel en de helft van de pure chocolade toe aan de andere kom.
Schep beide mengels in de springvorm en dek af met folie.
Zet minimaal 4 uur in de vriezer.
Zet de semifreddo ca. 15 minuten voor consumptie in de koelkast.
Snij 2 puntjes af en garneer met de overgebleven karamel chocolade.

Mmmmm, heerlijk!

Reacties

  1. Gezien de hoeveelheden vraag ik me af of dit muizenhapjes zijn. De hoeveelheden uit allerhande gebruikt en ik krijg de bodem van de cakevorm amper gevuld. Eerder verdubbelen die hap dan de helft ervan nemen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. @Anoniem, deze hoeveelheden zijn precies goed voor een springvormpje van 15 cm. En daar kun je mooi vier stukjes van snijden. Ik zou best meer lusten, maar dat is niet zo goed voor de lijn ;-)

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Maastrichtse sinaasappelmiserable

Ook een recept uit de nieuwste Delicious. Het is wel een mini-miserable geworden, aangezien ik de hoeveelheden heb gehalveerd. Hoe ik het voor elkaar krijg, weet ik niet maar de keuken was een klein slagveld na het maken van dit taartje. Maar dat was het wel waard, want het is erg lekker geworden! 3 eieren, gesplitst 85 gr suiker 125 gr amandelmeel 125 gr poedersuiker 25 gr bloem, gezeefd 1 perssinnaasappel 125 gr ongezouten roomboter, op kamertemperatuur 1 el sinaasappellikeur Verwarm de oven voor op 180C. Klop de eiwitten met een kwart theelepel zout dik en lobbig. Voeg 25 gr van de suiker toe en klop het eiwit stijf. Meng het amandelmeel, de poedersuiker en de bloem. Spatel dit mengsel luchtig door het eiwit. Schep het beslag in een spuitzak. Leg op een bakplaat een bel bakpapier en teken er 2 cirkels van 10 cm op. Spuit het beslag met een hoogte van 1 à 1,5 cm hoog in cirkels, begin in het midden en maak rondjes tot de hele cirkels gevuld zijn. Bak het amandelbi...

Flammkuchen

Flammkuchen is brooddeeg met spek en uien; een heerlijke hartige hap met dit ijskoude weer! Je kunt de flammkuchen een dag van te voren maken, laten afkoelen tot kamertemperatuur en daarna afgedekt in de koelkast bewaren. Koud is het lekker, maar je kunt het geheel ook 10 minuten opwarmen in een oven van 210C. Het recept komt weer -met wat kleine aanpassingen- uit de Allerhande nr. 1 van dit jaar. 1 pak witbroodmix 125 ml crème fraîche 200 gr volle Franse kwark 1 mespunt nootmuskaat 3 rode uien, in dunne ringen 150 gr gerookt spek (stukje) Meng de mix voor het witbrood met de hoeveelheod boter en water zoals op het pak staat. Kneed een soepel deeg. Dek de kom af met een vochtige doek en laat 1 uur rijzen bij kamertemperatuur. Verwarm de oven voor op 250C. Snijd het spek in zo dun mogelijke plakjes. Rol het deeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat tot een dikte van 1 cm. Meng de crème fraîche met de kwark en breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Verdeel dit over het deeg ...

Prei en wortel uit de wok

Vandaag hebben we boerenkool gegeten, maar wat het weer betreft hadden we beter dit vegetarische wokgerecht van vorige week kunnen eten. Wat een heerlijk voorjaarsweer! Als je een beetje handig bent met prei en wortel snijden, flans je dit gerecht in een kwartiertje in elkaar. Lekker snel dus en het bevat ook nog eens weinig calorieën. Niet dat we op dieet zijn, maar een keer een beetje minder kan nooit kwaad. 2 kopjes rijst 2 preien, schoongemaakt en in ringen van 1 cm 200 gr winterwortel, geschild en in dunne plakjes 2 el wokolie 1 grote teen knoflook, fijngehakt 2 cm verse gemberwortel, geschild en geraspt 2 tl sambal badjak 1 grote rode ui, in dunne partjes 3 el ketjap manis 50 gr ongezouten cashewnoten 1 el verse koriander of peterselie, gehakt Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Verhit in een wok de wokolie en roer de knoflook, sambal en gember erdoor en bak tot het lekker gaat ruiken. Schep de preiringen, wortelplakjes en uipartjes erdoo...