Doorgaan naar hoofdcontent

Bramen-kwarktaart


Afgelopen weekend waren we in een huisje in Drenthe. Wat een heerlijke rust! Op zaterdagavond zijn we naar het Shakespearetheater in Diever geweest en daar in het openluchttheater van Othello genoten. Waar we ook van hebben genoten is deze bramenkwarktaart. Die had ik thuis al gemaakt en als toetje en voor bij de koffie meegenomen naar het huisje in het bos.


225 gr digestieve biscuitjes
100 gr gesmolten boter
500 gr volle vanillekwark
250 ml slagroom
2 el kristalsuiker
1 zakje slagroomversteviger
9 blaadjes witte gelatine
85 gr kristalsuiker
80 ml water
ongeveer 500 gr bramen

Verkruimel de koekjes en roer de gesmolten boter erdoor heen.
Doe het mengsel in een springvorm van 24 cm en druk met de bolle kant van een lepel tot een mooie bodem.
Zet de vorm in de koelkast.
Week de gelatineblaadjes 10 minuten in ruim koud water.
Prak de bramen grof, maar hou er een paar achter voor de garnering.
Roer de kwark los met de bramenpuree.
Warm het water met 85 gr suiker op tot de suiker is gesmolten.
Neem de pan van het vuur en roer de uitgeknepen gelatineblaadjes erdoor.
Laat een beetje afkoelen.
Klop de slagroom stijf met 2 eetlepels suiker en de slagroomversteviger.
Roer het gelatinemengsel door de kwark en schep de helft van de slagroom erdoor.
Giet in de springvorm en zet deze afgedekt minstens 3 uur in de koelkast.
Verdeel de rest van de slagroom en bramen over de taart.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Maastrichtse sinaasappelmiserable

Ook een recept uit de nieuwste Delicious. Het is wel een mini-miserable geworden, aangezien ik de hoeveelheden heb gehalveerd. Hoe ik het voor elkaar krijg, weet ik niet maar de keuken was een klein slagveld na het maken van dit taartje. Maar dat was het wel waard, want het is erg lekker geworden! 3 eieren, gesplitst 85 gr suiker 125 gr amandelmeel 125 gr poedersuiker 25 gr bloem, gezeefd 1 perssinnaasappel 125 gr ongezouten roomboter, op kamertemperatuur 1 el sinaasappellikeur Verwarm de oven voor op 180C. Klop de eiwitten met een kwart theelepel zout dik en lobbig. Voeg 25 gr van de suiker toe en klop het eiwit stijf. Meng het amandelmeel, de poedersuiker en de bloem. Spatel dit mengsel luchtig door het eiwit. Schep het beslag in een spuitzak. Leg op een bakplaat een bel bakpapier en teken er 2 cirkels van 10 cm op. Spuit het beslag met een hoogte van 1 à 1,5 cm hoog in cirkels, begin in het midden en maak rondjes tot de hele cirkels gevuld zijn. Bak het amandelbi...

Gebakken broccoli en boerenkool met knoflook

Nog meer lekkers uit het boek Simpel van Yotam Ottolenghi. Deze broccoli met boerenkool aten we bij de chilivis . Voor de boerenkool liep ik even de tuin in en plukte een paar bladeren. Dat maakte het helemaal leuk! 1 stronkje broccoli in roosjes van 3-4 cm 200 gr boerenkool, taaie stelen en nerven verwijderd. 1,5 el olijfolie 1 flinke teen knoflook, in dunne plakjes 0,25 tl komijnzaad 0,5 tl chilivlokken 5 gr muntblaadjes, in reepjes 0,5 el limoensap zout Breng in een grote pan een ruime hoeveelheid water met zout aan de kook. Blancheer als het water kookt, de broccoli 2 minuten. Schep met een schuimspaan de groente uit de pan en spoel af met koud water. Blancheer daarna de boerenkool 30 seconden. Giet af en spoel de boerenkool ook met koud water af. Knijp de boerenkool uit in een theedoek om er zoveel mogelijk water uit te halen. Verhit de olijfolie in een wok of grote koekenpan. Voeg de knoflook en komijnzaad toe en bak 2 minuten tot de knoflook goudbruin is. ...

Jamie's kipsalade

Volgens Jamie Oliver de lekkerste kipsalade ooit! Ondanks deze aanbeveling heb ik het recept iets aangepast, want om nou eerst een hele kip te roosteren.... 2 halve kipfilets olijfolie peper en zout halve el oregano 1 kleine ciabatta in stukken gescheurd 10 plakken pancetta 50 gr rucola 1 potje halfzongedroogde tomaten in olijfolie, uitgelekt en gehalveerd balsamicoazijn vers geraspte Parmezaanse kaas Verwarm de oven voor op 190C. Bestrooi de kip met de oregano, peper en zout en wrijf de kip in met een beetje olijolie. Schenk een beetje olijfolie over de stukken brood. Bak de kipfilet in 15 minuten gaar in de oven. Voeg na 5 minuten het brood erbij. Neem uit de oven en laat afkoelen. Bak de pancetta in een beetje olie knapperig. Scheur de kipfilet in stukjes. Meng de kip, tomaatjes, rucola, pancetta en broodcroutons. Maak een dressing van 1 el balsamicoazijn en 3 el olijfolie en schep dit door de salade. Strooi er wat Parmezaanse kaas over.