Doorgaan naar hoofdcontent

Gevulde pastaschelpen

Wat is het toch fijn als een vakantiehuisje een leuke keuken heeft met heel veel spullen, dan kun je je nog eens uitleven. En wat is er leuker dan boodschappen doen in een ander land? Als je op het gerecht afgaat zou je denken dat we in Italië zitten, maar nee hoor is het Groot-Brittannië. Bij de Tesco zagen we grote pastaschelpen liggen, die kun je vast in Nederland ook wel krijgen maar niet bij de supermarkt waar ik normaal mijn boodschappen doe. De schelpen zijn eventueel te vervangen door cannelloni.

14 grote pastaschelpen
1 blik gekruide tomatenblokjes (of anders basilicum toevoegen)
1 grote ui, gesnipperd
2 teentje knoflook, fijngesneden
1 spaanse peper, fijngesneden
450 gr spinazie
1 bekertje ricotta of hüttenkäse
25 gr geraspte Parmezaanse kaas
versgemalen peper
zout
olijfolie

Fruit de ui, spaanse peper en knoflook vijf minuten op middelhoog vuur.
Voeg de tomatenblokjes toe en laat 20 minuten zacht koken.
Kook de pastaschelpen beetgaar en spoel af met koud water.
Verwarm de oven voor op 180C.
Doe de spinazie in een vergiet en giet er een 1,5 liter kokend water over zodat de spinazie slinkt.
Knijp het vocht eruit en hak de spinazie grof.
Meng met de ricotta of hüttenkäse en Parmezaanse kaas.
Breng op smaak met zout en peper.
Doe driekwart van de tomatensaus in een ovenschaal.
Vul de pastaschelpen met het spinaziemengsel en zet ze op de saus.
Verdeel de rest van de saus over de schelpen en bestrooi met nog wat geraspte kaas.
Zet de schaal 20 minuten in de oven.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Gebakken broccoli en boerenkool met knoflook

Nog meer lekkers uit het boek Simpel van Yotam Ottolenghi. Deze broccoli met boerenkool aten we bij de chilivis . Voor de boerenkool liep ik even de tuin in en plukte een paar bladeren. Dat maakte het helemaal leuk! 1 stronkje broccoli in roosjes van 3-4 cm 200 gr boerenkool, taaie stelen en nerven verwijderd. 1,5 el olijfolie 1 flinke teen knoflook, in dunne plakjes 0,25 tl komijnzaad 0,5 tl chilivlokken 5 gr muntblaadjes, in reepjes 0,5 el limoensap zout Breng in een grote pan een ruime hoeveelheid water met zout aan de kook. Blancheer als het water kookt, de broccoli 2 minuten. Schep met een schuimspaan de groente uit de pan en spoel af met koud water. Blancheer daarna de boerenkool 30 seconden. Giet af en spoel de boerenkool ook met koud water af. Knijp de boerenkool uit in een theedoek om er zoveel mogelijk water uit te halen. Verhit de olijfolie in een wok of grote koekenpan. Voeg de knoflook en komijnzaad toe en bak 2 minuten tot de knoflook goudbruin is.

Flammkuchen

Flammkuchen is brooddeeg met spek en uien; een heerlijke hartige hap met dit ijskoude weer! Je kunt de flammkuchen een dag van te voren maken, laten afkoelen tot kamertemperatuur en daarna afgedekt in de koelkast bewaren. Koud is het lekker, maar je kunt het geheel ook 10 minuten opwarmen in een oven van 210C. Het recept komt weer -met wat kleine aanpassingen- uit de Allerhande nr. 1 van dit jaar. 1 pak witbroodmix 125 ml crème fraîche 200 gr volle Franse kwark 1 mespunt nootmuskaat 3 rode uien, in dunne ringen 150 gr gerookt spek (stukje) Meng de mix voor het witbrood met de hoeveelheod boter en water zoals op het pak staat. Kneed een soepel deeg. Dek de kom af met een vochtige doek en laat 1 uur rijzen bij kamertemperatuur. Verwarm de oven voor op 250C. Snijd het spek in zo dun mogelijke plakjes. Rol het deeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat tot een dikte van 1 cm. Meng de crème fraîche met de kwark en breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Verdeel dit over het deeg

Naan met groente en gebakken witte kaas

  Makkelijk, snel en vegetarisch! Het recept komt uit de Allerhande van april 2021. Eigenlijk is het met feta maar niet iedereen in dit huishouden vindt dit lekker, dus nam ik witte kaas van Apetina.  800 gram groente is misschien wat veel voor 2 personen, maar 400 vond ik net te weinig en groente zijn gezond en lekker dus dat kwam wel op. 1 plak witte kaas Apetina 2 el Franse ratatouillekruiden (Euroma) 4 mini naanbroden 400 - 800 gr Provençaalse roerbakgroente 100 gr humus Verwarm de oven voor op 200C. Dep de kaas droog, bestrijk met 2 el olijfolie en bestrooi rondom met 1 el ratatouillekruiden. Leg de kaas in een kleine ovenschaal en bak 10 minuten in het midden van de oven. Doe na 4 minuten de mini naanbroden bij de kaas in de oven. Verhit 2 el olijfolie in een grote koekenpan of wok en bak de groente met 1 el ratatouillekruiden 8 minuten op middelhoog vuur. Besmeer de naanbroden met de humus en verdeel de groente erover. Snij of breek de gebakken kaas in stukken en leg deze op de