zondag 29 september 2013

Gevulde pastaschelpen

Wat is het toch fijn als een vakantiehuisje een leuke keuken heeft met heel veel spullen, dan kun je je nog eens uitleven. En wat is er leuker dan boodschappen doen in een ander land? Als je op het gerecht afgaat zou je denken dat we in Italië zitten, maar nee hoor is het Groot-Brittannië. Bij de Tesco zagen we grote pastaschelpen liggen, die kun je vast in Nederland ook wel krijgen maar niet bij de supermarkt waar ik normaal mijn boodschappen doe. De schelpen zijn eventueel te vervangen door cannelloni.

14 grote pastaschelpen
1 blik gekruide tomatenblokjes (of anders basilicum toevoegen)
1 grote ui, gesnipperd
2 teentje knoflook, fijngesneden
1 spaanse peper, fijngesneden
450 gr spinazie
1 bekertje ricotta of hüttenkäse
25 gr geraspte Parmezaanse kaas
versgemalen peper
zout
olijfolie

Fruit de ui, spaanse peper en knoflook vijf minuten op middelhoog vuur.
Voeg de tomatenblokjes toe en laat 20 minuten zacht koken.
Kook de pastaschelpen beetgaar en spoel af met koud water.
Verwarm de oven voor op 180C.
Doe de spinazie in een vergiet en giet er een 1,5 liter kokend water over zodat de spinazie slinkt.
Knijp het vocht eruit en hak de spinazie grof.
Meng met de ricotta of hüttenkäse en Parmezaanse kaas.
Breng op smaak met zout en peper.
Doe driekwart van de tomatensaus in een ovenschaal.
Vul de pastaschelpen met het spinaziemengsel en zet ze op de saus.
Verdeel de rest van de saus over de schelpen en bestrooi met nog wat geraspte kaas.
Zet de schaal 20 minuten in de oven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten