donderdag 12 september 2013

Financiers

Op mijn vrije dag vind ik het heerlijk om een beetje uit te slapen en dan langzaam echt wakker worden met Rudolph's Bakery op 24Kitchen. Zo ging het dus ook deze ochtend en Rudolph maakte een vruchtentaart en kleine cakejes met naam financiers. Die zagen er erg lekker uit, dus na het opstaan eens gekeken of ik alle ingrediënten had. Niet dus, maar even neuzen door een paar kookboeken en ik kwam deze variatie tegen van Yvette van Boven waar ik wel alle benodigdheden voor in huis had. Het amandelschaafsel erover is dan wel weer een idee van onze televisiekok.

150 gr boter
50 gr bloem
150 gr poedersuiker
60 gr amandelpoeder
snuf zout
3 eiwitten
amandelschaafsel

Verwarm de oven voor op 200C.
Smelt de boter in een steelpan op middelhoog vuur tot hij helder en lichtbruin van kleur is.
Dit heet "beurre noisette" en het duurt ongeveer 10 - 15 minuten.
Meng de bloem, poedersuiker, amandelpoeder en zout goed door elkaar.
Giet de gesmolten boter erbij en probeer de korreltjes in de pan te houden. Als er een paar meekomen is dat niet erg.
Doe de eiwitten erbij en roer met een spatel tot een beslag.
Vet speciale financiervormpjes, cupcakevorm, mini-muffinvorm of andere kleine vormpjes goed in en giet het beslag erin.
Strooi wat amandelschaafsel over ieder vormpje en bak de financiers in 12 - 15 minuten gaar en goudbruin.
Laat afkoelen en haal de cakejes uit de vorm.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten