woensdag 8 juli 2015

Antipastisalade

Een heerlijke salade van geroosterde groenten voor op een zwoele zomeravond of als onderdeel van een buffet. Wij aten er crispy chicken bij, dat recept volgt binnenkort.
Het recept komt, enigszins aangepast, uit de Delicious.

4 kleine, rode uien
olijfolie
250 gr troskerstomaatjes
2 tomaten, gehalveerd
35 gr vers broodkruim
1 teentje knoflook, fijngesneden
1 rode paprika, in brede repen
1 bol mozzarella, in stukjes getrokken

Basilicumvinaigrette
2 el wittewijnazijn
90 ml olijfolie
basilicum
1 tl zachte mosterd
1 tl fijne kristalsuiker

Verwarm de oven voor op 180C.
Snijd elke ui als een bloem in 6 parten,laat daarbij de onderkant aan elkaar zitten.
Vouw de 'bloem' een beetje open en zet ze op een bakplaat.
Leg de repen paprika erbij en besprenkel alles met wat olijfolie en bestrooi de uien en paprika met peper en zout.
Rooster dit 20 minuten in de oven.
Leg 8 minuten voor het einde de trostomaatjes en andere tomaten erbij en rooster ze mee met de uien tot die zacht en gaar zijn.

Doe alle ingredienten voor de vinaigrette in een afsluitbaar potje en schud goed door elkaar.

Hak het broodkruim met de knoflook in een keukenmachine fijn.
Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en bak het broodkruim al omscheppend in een paar minuten goudbruin.

Doe de geroosterde groenten op een schaal, verdeel de mozzarella erover, schenk de dressing over de salade en strooi er wat broodkruim over.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten