Zomerkoninkjes, daar is het nu de tijd voor! Dus dit taartje, dat in de Delicious gemaakt wordt met aalbessen, een beetje veranderd en er aardbeien op gedaan. Wat een heerlijk dessert was dat.
Ik heb het taartje gemaakt in een springvorm van 15 cm doorsnede, maar als je een dubbele hoeveelheid maakt gebruik dan een vorm van 24 cm.
bodem
50 gr suiker
150 gr bloem
100 gr zachte boter
1 losgeklopt ei
vulling
250 ml volle melk
halve vanillepeul, opengesneden en de merg eruit
3 eidooiers
60 gr suiker
20 gr maizena
2 el volle roomkwark
topping
1 el oranjelikeur of Pimm's
halve vanillepeul, opengesneden en de merg eruit
aardbeien of aalbessen
Verwarm de oven voor op 200C.
Meng voor de bodem de suiker, bloem en boter door elkaar tot een soepel deeg.
Vet een springvorm in en bekleed de vorm met het deeg.
Prik met een vork gaatjes in de bodem en zet de vorm 20 minuten in de oven tot het deeg net goudbruin is.
Haal de vorm uit de oven en bestrijk het deeg met losgeklopt ei.
Zet de vorm nog 5 minuten in de oven.
Laat helemaal afkoelen.
Breng voor de room de melk met het vanillemerg aan de kook.
Klop de eidooiers met de suiker kort door elkaar en roer de gezeefde maizena door.
Schenk een deel van de warme melk in een dun straaltje bij het dooiermengsel en blijf goed roeren.
Schenk het dooiermengsel terug in de pan bij de rest van de melk en verwarm al roerend op het laagste vuur.
Roer goed over de bodem totdat het mooi dik gebonden is en zacht kookt.
Haal de pan van het vuur, schenk in een kom en zet in een bak met koud water.
Laat onder regelmatig roeren wat afkoelen en laat het afgedekt in de koelkast verder afkoelen.
Roer de kwark door de koude banketbakkersroom en vul de taartbodem ermee.
Schep de likeur en het vanillemerg door de aardbeien en verdeel over de taart.
Ik heb het taartje gemaakt in een springvorm van 15 cm doorsnede, maar als je een dubbele hoeveelheid maakt gebruik dan een vorm van 24 cm.
bodem
50 gr suiker
150 gr bloem
100 gr zachte boter
1 losgeklopt ei
vulling
250 ml volle melk
halve vanillepeul, opengesneden en de merg eruit
3 eidooiers
60 gr suiker
20 gr maizena
2 el volle roomkwark
topping
1 el oranjelikeur of Pimm's
halve vanillepeul, opengesneden en de merg eruit
aardbeien of aalbessen
Verwarm de oven voor op 200C.
Meng voor de bodem de suiker, bloem en boter door elkaar tot een soepel deeg.
Vet een springvorm in en bekleed de vorm met het deeg.
Prik met een vork gaatjes in de bodem en zet de vorm 20 minuten in de oven tot het deeg net goudbruin is.
Haal de vorm uit de oven en bestrijk het deeg met losgeklopt ei.
Zet de vorm nog 5 minuten in de oven.
Laat helemaal afkoelen.
Breng voor de room de melk met het vanillemerg aan de kook.
Klop de eidooiers met de suiker kort door elkaar en roer de gezeefde maizena door.
Schenk een deel van de warme melk in een dun straaltje bij het dooiermengsel en blijf goed roeren.
Schenk het dooiermengsel terug in de pan bij de rest van de melk en verwarm al roerend op het laagste vuur.
Roer goed over de bodem totdat het mooi dik gebonden is en zacht kookt.
Haal de pan van het vuur, schenk in een kom en zet in een bak met koud water.
Laat onder regelmatig roeren wat afkoelen en laat het afgedekt in de koelkast verder afkoelen.
Roer de kwark door de koude banketbakkersroom en vul de taartbodem ermee.
Schep de likeur en het vanillemerg door de aardbeien en verdeel over de taart.
Reacties
Een reactie posten