zondag 30 augustus 2015

Pavlova met honingyoghurt en frambozen

Kan het nog vrolijker? Van deze heerlijke pavlova's word je toch gewoon blij? Afgelopen week bij de The Great British Bake Off gingen de deelnemers aan de slag met allerlei soorten merengue. Hierdoor geïnspireerd en met een recept uit de Boodschappen, kwam dus gisterenavond dit lekkere dessert op tafel.

Merengue
2 eiwitten
60 gr fijne kristalsuiker
60 gr poedersuiker
5 gr maizena

Pavlova
200 ml Griekse yoghurt
1,5 el honing
125 gr frambozen

Ontvet eerst een beslagkom en garde met azijn of citroensap.
Verwarm de oven voor op 100C.
Splits de eieren voorzichtig.
Klop de eiwitten met een snufje zout een beetje luchtig met een garde of mixer.
Voeg dan al kloppend met 1 el tegelijk de kristalsuiker toe.
Laat de suiker oplossen voordat je de volgende lepel toevoegt.
Klop verder ongeveer 5 minuten tot het schuim stevig is.
Je moet de kom op z'n kop kunnen houden zonder dat het schuim eruit valt.
Spatel daarna voorzichtig de poedersuiker en maizena in delen door het schuim.

Vul een spuitzak met het merenguemengsel.
Spuit op een bakplaat of bakpapier 2 cirkels van 12 cm en vul daarna het midden op.
Spuit nog een keer merengue over de buitenrand zodat je een soort bakje krijgt.
Bak de pavlova's een uur in de oven.
Doe de oven uit, maar laat de pavlova's in de oven staan en zet de ovendeur op een kier. (bv met een pollepel ertussen)
Laat ze zo afkoelen.

Meng de yoghurt met de honing en verdeel de yoghurt over de pavlova's.
Verdeel de frambozen over de yoghurt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten