Doorgaan naar hoofdcontent

Pavlova met honingyoghurt en frambozen

Kan het nog vrolijker? Van deze heerlijke pavlova's word je toch gewoon blij? Afgelopen week bij de The Great British Bake Off gingen de deelnemers aan de slag met allerlei soorten merengue. Hierdoor geïnspireerd en met een recept uit de Boodschappen, kwam dus gisterenavond dit lekkere dessert op tafel.

Merengue
2 eiwitten
60 gr fijne kristalsuiker
60 gr poedersuiker
5 gr maizena

Pavlova
200 ml Griekse yoghurt
1,5 el honing
125 gr frambozen

Ontvet eerst een beslagkom en garde met azijn of citroensap.
Verwarm de oven voor op 100C.
Splits de eieren voorzichtig.
Klop de eiwitten met een snufje zout een beetje luchtig met een garde of mixer.
Voeg dan al kloppend met 1 el tegelijk de kristalsuiker toe.
Laat de suiker oplossen voordat je de volgende lepel toevoegt.
Klop verder ongeveer 5 minuten tot het schuim stevig is.
Je moet de kom op z'n kop kunnen houden zonder dat het schuim eruit valt.
Spatel daarna voorzichtig de poedersuiker en maizena in delen door het schuim.

Vul een spuitzak met het merenguemengsel.
Spuit op een bakplaat of bakpapier 2 cirkels van 12 cm en vul daarna het midden op.
Spuit nog een keer merengue over de buitenrand zodat je een soort bakje krijgt.
Bak de pavlova's een uur in de oven.
Doe de oven uit, maar laat de pavlova's in de oven staan en zet de ovendeur op een kier. (bv met een pollepel ertussen)
Laat ze zo afkoelen.

Meng de yoghurt met de honing en verdeel de yoghurt over de pavlova's.
Verdeel de frambozen over de yoghurt.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Gebakken broccoli en boerenkool met knoflook

Nog meer lekkers uit het boek Simpel van Yotam Ottolenghi. Deze broccoli met boerenkool aten we bij de chilivis . Voor de boerenkool liep ik even de tuin in en plukte een paar bladeren. Dat maakte het helemaal leuk! 1 stronkje broccoli in roosjes van 3-4 cm 200 gr boerenkool, taaie stelen en nerven verwijderd. 1,5 el olijfolie 1 flinke teen knoflook, in dunne plakjes 0,25 tl komijnzaad 0,5 tl chilivlokken 5 gr muntblaadjes, in reepjes 0,5 el limoensap zout Breng in een grote pan een ruime hoeveelheid water met zout aan de kook. Blancheer als het water kookt, de broccoli 2 minuten. Schep met een schuimspaan de groente uit de pan en spoel af met koud water. Blancheer daarna de boerenkool 30 seconden. Giet af en spoel de boerenkool ook met koud water af. Knijp de boerenkool uit in een theedoek om er zoveel mogelijk water uit te halen. Verhit de olijfolie in een wok of grote koekenpan. Voeg de knoflook en komijnzaad toe en bak 2 minuten tot de knoflook goudbruin is.

Flammkuchen

Flammkuchen is brooddeeg met spek en uien; een heerlijke hartige hap met dit ijskoude weer! Je kunt de flammkuchen een dag van te voren maken, laten afkoelen tot kamertemperatuur en daarna afgedekt in de koelkast bewaren. Koud is het lekker, maar je kunt het geheel ook 10 minuten opwarmen in een oven van 210C. Het recept komt weer -met wat kleine aanpassingen- uit de Allerhande nr. 1 van dit jaar. 1 pak witbroodmix 125 ml crème fraîche 200 gr volle Franse kwark 1 mespunt nootmuskaat 3 rode uien, in dunne ringen 150 gr gerookt spek (stukje) Meng de mix voor het witbrood met de hoeveelheod boter en water zoals op het pak staat. Kneed een soepel deeg. Dek de kom af met een vochtige doek en laat 1 uur rijzen bij kamertemperatuur. Verwarm de oven voor op 250C. Snijd het spek in zo dun mogelijke plakjes. Rol het deeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat tot een dikte van 1 cm. Meng de crème fraîche met de kwark en breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Verdeel dit over het deeg

Naan met groente en gebakken witte kaas

  Makkelijk, snel en vegetarisch! Het recept komt uit de Allerhande van april 2021. Eigenlijk is het met feta maar niet iedereen in dit huishouden vindt dit lekker, dus nam ik witte kaas van Apetina.  800 gram groente is misschien wat veel voor 2 personen, maar 400 vond ik net te weinig en groente zijn gezond en lekker dus dat kwam wel op. 1 plak witte kaas Apetina 2 el Franse ratatouillekruiden (Euroma) 4 mini naanbroden 400 - 800 gr Provençaalse roerbakgroente 100 gr humus Verwarm de oven voor op 200C. Dep de kaas droog, bestrijk met 2 el olijfolie en bestrooi rondom met 1 el ratatouillekruiden. Leg de kaas in een kleine ovenschaal en bak 10 minuten in het midden van de oven. Doe na 4 minuten de mini naanbroden bij de kaas in de oven. Verhit 2 el olijfolie in een grote koekenpan of wok en bak de groente met 1 el ratatouillekruiden 8 minuten op middelhoog vuur. Besmeer de naanbroden met de humus en verdeel de groente erover. Snij of breek de gebakken kaas in stukken en leg deze op de