Roomschnitzel klinkt misschien een beetje winters en zwaar, maar dat was het helemaal niet. Zeker niet met de frisse komkommersalade erbij!
Het recept komt uit het septembernummer van Delicious, dat als thema heeft "Buren in beeld". Veel Belgische en Duitse recepten dus. En dat is weer eens iets anders dan de Italiaanse keuken waar ik graag uit kook.
2 kopjes rijst
1 komkommer
1 el wittewijnazijn
3 el olijfolie
225 ml slagroom
1 tl mosterd
1 el dille, fijngesneden
25 gr boter
2 ongepaneerde varkensschnitzels
1 gele paprika, in reepjes
250 gr kastanjechampignons, in plakjes
1 tl milde paprikapoeder
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Schaaf de komkommer in dunne plakjes.
Klop een dressing van de azijn, olijfolie, mosterd, 2 el slagroom en de dille.
Breng op smaak met zout en peper en meng de komkommer met de dressing.
Smelt de boter in een koekenpan.
Bestrooi de schnitzels met zout en peper en bak ze in 2 minuten per kant bruin aan.
Neem ze uit de pan.
Bak de paprika en champignons 4 minuten in het bakvet.
Roer het paprikapoeder erdoor en schenk de rest van de slagroom erbij.
Breng tegen de kook aan, leg de schnitzels in de roomsaus en laat op laag vuur 6 minuten zachtjes stoven.
Serveer de schnitzels met de rijst en komkommersalade.
Het recept komt uit het septembernummer van Delicious, dat als thema heeft "Buren in beeld". Veel Belgische en Duitse recepten dus. En dat is weer eens iets anders dan de Italiaanse keuken waar ik graag uit kook.
2 kopjes rijst
1 komkommer
1 el wittewijnazijn
3 el olijfolie
225 ml slagroom
1 tl mosterd
1 el dille, fijngesneden
25 gr boter
2 ongepaneerde varkensschnitzels
1 gele paprika, in reepjes
250 gr kastanjechampignons, in plakjes
1 tl milde paprikapoeder
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Schaaf de komkommer in dunne plakjes.
Klop een dressing van de azijn, olijfolie, mosterd, 2 el slagroom en de dille.
Breng op smaak met zout en peper en meng de komkommer met de dressing.
Smelt de boter in een koekenpan.
Bestrooi de schnitzels met zout en peper en bak ze in 2 minuten per kant bruin aan.
Neem ze uit de pan.
Bak de paprika en champignons 4 minuten in het bakvet.
Roer het paprikapoeder erdoor en schenk de rest van de slagroom erbij.
Breng tegen de kook aan, leg de schnitzels in de roomsaus en laat op laag vuur 6 minuten zachtjes stoven.
Serveer de schnitzels met de rijst en komkommersalade.
Reacties
Een reactie posten