zondag 1 november 2015

Curry met zoete aardappel en kip

Omdat ik vandaag 10 km ging hardlopen, wilde ik gisteren iets eten wat goed past bij hardlopen. Op Eat.run.love kwam ik dit lekkere recept tegen. Je kunt rode currypasta uit een potje nemen, maar zelf maken is super makkelijk en misschien wel lekkerder! Een heerlijk bord met comfortfood, ook voor niet-hardlopers :-)!

Currypasta
2 rode pepers, in grote stukken
5 tenen knoflook
3 cm verse gember, geschild en in grote stukken gesneden
1 klein blikje tomatenpuree
3 tl garam masala
2 tl kurkuma
2 tl korianderzaad
1 tl komijnpoeder
1 tl zout
scheutje olijfolie

Curry
2 kipfilets in blokjes gesneden
200 gr sperziebonen, gehalveerd
400 gr, zoete aardappel, geschild en in blokjes gesneden
1 ui, gesnipperd
1 blik kokosmelk
1 appel
100 gr cashewnoten

Pureer voor de currypasta alle ingrediënten met een staafmixer tot een fijne puree.
Kook de sperziebonen met de aardappelblokjes in 5 minuten beetgaar.
Bak de kip in een scheutje olie goudbruin en bijna gaar.
Voeg de ui toe en bak totdat de ui glazig gaat zien.
Roer de currypasta erdoor en laat een paar minuten bakken.
Schenk de kokosmelk erbij en laat 5 minuten zacht koken.
Snijd de appel in kleine blokjes en voeg deze samen met de zoete aardappel en sperziebonen aan de kip toe.
Roer goed door en laat nog even zacht koken.
Strooi er de cashewnoten over en serveer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten