Zo, die is lekker! Afgelopen zondag hebben we met z'n tienen een high tea gemaakt. Verdeeld over twee keukens hebben we 10 zoete en hartige gerechten gemaakt en daarna samen aan een overvolle tafel gezellig met z'n allen thee gedronken en er lekkere dingen bij gegeten. Er was alleen geen tijd om de heerlijkheden te fotograferen. Deze carrot cake uit het boek "De smaak van mijn herinnering" van Tessa Kiros, heb ik daarom in kleinere versie nog maar een keertje gemaakt.
Wij vonden de topping wel heel erg zoet, neem dus eerst de helft van de poedersuiker en roer er naar smaak gewoon meer doorheen als je van heel zoet houdt.
Worteltaart
• 4 eieren
• 250 gram lichte basterdsuiker
• 185 ml zonnebloemolie
• 300 gram cakemeel of bloem
• 1,5 theelepel zout
• 2 theelepels bakpoeder
• 2 theelepels kaneel
• 2 theelepels koekkruiden
• 400 gram geraspte wortels
• 55 gram gepelde en grofgehakte walnoten
Topping
• 180 gram zachte boter
• 250 gram poedersuiker
• 180 gram roomkaas/MonChou
• 3 druppels vanille-extract
Verwarm de oven voor op 180 graden of stand 4.
Beboter een springvorm en bestuif hem vervolgens met bloem.
Klop de eieren en de suiker tot een romige massa en roer vervolgens de olie erdoorheen.
Zeef de bloem met het zout, bakpoeder, de kaneel en koekkruiden.
Voeg dit bij het eimengsel en roer het geheel door elkaar.
Voeg de wortelen en walnoten toe en meng alles snel met een mixer.
Spatel het beslag in de springvorm en zet de cake voor een uur in de oven.
De taart gaat behoorlijk rijzen.
Laat de taart afkoelen.
Vermeng de boter met de helft van de poedersuiker, eerst met een houten lepel en vervolgens met een garde, tot de massa stijf is.
Roer er dan de roomkaas en het vanille-extract doorheen.
Voeg eventueel nog meer poedersuiker naar smaak toe.
Halveer de taart horizontaal en verdeel de helft van het mengsel over de onderste laag.
Leg de bovenste laag er weer bovenop en verdeel de rest van de topping over de cake.
Bestrooi met wat geraspte wortel of stukjes walnoot.
Wij vonden de topping wel heel erg zoet, neem dus eerst de helft van de poedersuiker en roer er naar smaak gewoon meer doorheen als je van heel zoet houdt.
Worteltaart
• 4 eieren
• 250 gram lichte basterdsuiker
• 185 ml zonnebloemolie
• 300 gram cakemeel of bloem
• 1,5 theelepel zout
• 2 theelepels bakpoeder
• 2 theelepels kaneel
• 2 theelepels koekkruiden
• 400 gram geraspte wortels
• 55 gram gepelde en grofgehakte walnoten
Topping
• 180 gram zachte boter
• 250 gram poedersuiker
• 180 gram roomkaas/MonChou
• 3 druppels vanille-extract
Verwarm de oven voor op 180 graden of stand 4.
Beboter een springvorm en bestuif hem vervolgens met bloem.
Klop de eieren en de suiker tot een romige massa en roer vervolgens de olie erdoorheen.
Zeef de bloem met het zout, bakpoeder, de kaneel en koekkruiden.
Voeg dit bij het eimengsel en roer het geheel door elkaar.
Voeg de wortelen en walnoten toe en meng alles snel met een mixer.
Spatel het beslag in de springvorm en zet de cake voor een uur in de oven.
De taart gaat behoorlijk rijzen.
Laat de taart afkoelen.
Vermeng de boter met de helft van de poedersuiker, eerst met een houten lepel en vervolgens met een garde, tot de massa stijf is.
Roer er dan de roomkaas en het vanille-extract doorheen.
Voeg eventueel nog meer poedersuiker naar smaak toe.
Halveer de taart horizontaal en verdeel de helft van het mengsel over de onderste laag.
Leg de bovenste laag er weer bovenop en verdeel de rest van de topping over de cake.
Bestrooi met wat geraspte wortel of stukjes walnoot.
Reacties
Een reactie posten