maandag 22 augustus 2016

Gepocheerd fruit

Tijdens onze vakantie in Australie, kregen we bij de B&B 's morgens bij het ontbijt o.a. gepocheerd fruit met yoghurt en muesli. Ik was nog steeds van plan om dat ook te maken, maar het kwam er maar niet van. Nu met de overvloed aan pruimen, schoot mij dit voornemen weer te binnen. Alleen pruimen vond ik een beetje saai, dus heb ik nog een rondje door de tuin van mijn ouders gelopen en daar een paar stengels rabarber en wat bramen gescoord. Je kan het met allerlei fruit maken, maar dit leek mij lekker.

500 gr verse pruimen, rabarber en bramen, schoongemaakt en eventueel in stukken gesneden
5 dl water
1 vanillestokje, opengesneden
2 cm verse gember, gekneusd
1 kaneelstokje
400 gr tafelsuiker

Doe het water, vanillestokje, kaneelstokje, suiker en gember in een pan.
Breng tegen de kook aan en laat 10 minuten zachtjes koken tot de suiker is opgelost.
Doe het fruit in de pan.
Laat het zachtjes 15 min. trekken.
Het fruit moet zijn vorm een beetje behouden.
Schep het fruit in een gesteriliseerde pot en schenk er eventueel nog wat siroop bij.
Bewaar de pot in de koelkast.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten