We proberen altijd zo gezond mogelijk te eten, maar af en toe iets minder kan ook geen kwaad. Deze biefstuk Stroganoff met patat uit de Allerhande kwam daarom zonder problemen op tafel en was ook nog eens ontzettend lekker. Prima weekendeten!
Patat (diepvries of bij de snackbar vandaan)
2 biefstukken op kamertemperatuur
1 el olijfolie
klontje boter
2 sjalotjes, fijngesneden
1 teentje knoflook, fijngesneden
250 gr kastanjechampignons, in plakjes
halve runderbouillontablet
1 tl mosterd
100 gr zuivelspread naturel
peterselie
peper en zout
Bak de patat in de oven of in de olie. (Of laat iemand naar de snackbar fietsen :-))
Bestrooi de biefstukken met peper en zout en smeer in met de olijfolie.
Laat een koekenpan heet worden en schroei de biefstukken aan beide kanten bruin.
Voeg dan een klontje boter toe en zet het vuur iets lager.
Bak de biefstukken ongeveer 4 minuten, keer ze halverwege om.
Neem ze uit de pan en laat het vlees op een bord onder aluminiumfolie rusten.
Fruit de fijngesnipperde sjalotjes 2 minuten op laag vuur in het achtergebleven vet.
Voeg de knoflook en champignons toe en bak nog 3 minuten.
Verkruimel de bouillontablet erboven en voeg de mosterd toe.
Laat op zacht vuur 2 minuten sudderen.
Voeg de zuivelspread toe en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de frites over 2 schaaltjes.
Snijd de de biefstuk in dunne plakjes en verdeel over de frites.
Voeg het biefstukvocht op het bord toe aan de saus en meng erdoor en verdeel de saus over de biefstuk.
Bestrooi met wat peterselie.
De boeuf Stroganoff was heerlijk! Bedankt voor de informatie...
BeantwoordenVerwijderenGraag gedaan! En natuurlijk met dank aan Appie Heijn :-)
BeantwoordenVerwijderen