Doorgaan naar hoofdcontent

Amarettotaart

Deze heerlijke taart heb ik vorig jaar een keer gemaakt, maar toen niet op dit blog gezet. Dus hij stond op het lijstje om nog een keer op tafel te komen. Gisteren vierden wij onze verjaardagen, dus dat was een mooie aanleiding om dit taartje samen met een worteltjestaart te serveren. Er zijn nog een paar stukjes over, dus vandaag kunnen we er nog een keer van genieten. En na een ochtendje mountainbiken respectievelijk hardlopen kan dat best :-)!

300 gr amaretti (brosse Italiaanse amandelkoekjes), fijngemalen
120 ongezouten boter, gesmolten
250 ml melk
200 gr witte marshmallows
1 el oploskoffie
2 el amaretto
500 ml slagroom
2 el geroosterd amandelschaafsel
30 gr pure chocolade, gesmolten

springvorm van 24 cm

Verwarm de oven voor op 170C.
Meng de koekkruimels met de gesmolten boter en druk het gelijkmatig uit in de vorm, maak de wand niet hoger dan 2,5 cm.
Bak de taartbodem in 7 minuten goudbruin in de oven en laat afkoelen.

Verwarm de melk met de marshmallows op laag vuur en roer tot de marshmallows gesmolten zijn.
Roer de oploskoffie en de amaretto erdoor tot een glad mengsel.
Laat helemaal afkoelen.

Klop 150 ml van de slagroom tot stijve pieken en spatel de room voorzichtig door het marshmallow mengsel.
Schenk de vulling op de taartbodem en laat in de koelkast minimaal 2 uur opstijven.

Klop de rest van de slagroom stijf en schep rommelig op de taart.
Strooi het amandelschaafsel over de taart en sprenkel de gesmolten chocolade erover.


Het recept komt Delicious Magazine

Reacties

Populaire posts van deze blog

Gebakken broccoli en boerenkool met knoflook

Nog meer lekkers uit het boek Simpel van Yotam Ottolenghi. Deze broccoli met boerenkool aten we bij de chilivis . Voor de boerenkool liep ik even de tuin in en plukte een paar bladeren. Dat maakte het helemaal leuk! 1 stronkje broccoli in roosjes van 3-4 cm 200 gr boerenkool, taaie stelen en nerven verwijderd. 1,5 el olijfolie 1 flinke teen knoflook, in dunne plakjes 0,25 tl komijnzaad 0,5 tl chilivlokken 5 gr muntblaadjes, in reepjes 0,5 el limoensap zout Breng in een grote pan een ruime hoeveelheid water met zout aan de kook. Blancheer als het water kookt, de broccoli 2 minuten. Schep met een schuimspaan de groente uit de pan en spoel af met koud water. Blancheer daarna de boerenkool 30 seconden. Giet af en spoel de boerenkool ook met koud water af. Knijp de boerenkool uit in een theedoek om er zoveel mogelijk water uit te halen. Verhit de olijfolie in een wok of grote koekenpan. Voeg de knoflook en komijnzaad toe en bak 2 minuten tot de knoflook goudbruin is.

Flammkuchen

Flammkuchen is brooddeeg met spek en uien; een heerlijke hartige hap met dit ijskoude weer! Je kunt de flammkuchen een dag van te voren maken, laten afkoelen tot kamertemperatuur en daarna afgedekt in de koelkast bewaren. Koud is het lekker, maar je kunt het geheel ook 10 minuten opwarmen in een oven van 210C. Het recept komt weer -met wat kleine aanpassingen- uit de Allerhande nr. 1 van dit jaar. 1 pak witbroodmix 125 ml crème fraîche 200 gr volle Franse kwark 1 mespunt nootmuskaat 3 rode uien, in dunne ringen 150 gr gerookt spek (stukje) Meng de mix voor het witbrood met de hoeveelheod boter en water zoals op het pak staat. Kneed een soepel deeg. Dek de kom af met een vochtige doek en laat 1 uur rijzen bij kamertemperatuur. Verwarm de oven voor op 250C. Snijd het spek in zo dun mogelijke plakjes. Rol het deeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat tot een dikte van 1 cm. Meng de crème fraîche met de kwark en breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Verdeel dit over het deeg

Naan met groente en gebakken witte kaas

  Makkelijk, snel en vegetarisch! Het recept komt uit de Allerhande van april 2021. Eigenlijk is het met feta maar niet iedereen in dit huishouden vindt dit lekker, dus nam ik witte kaas van Apetina.  800 gram groente is misschien wat veel voor 2 personen, maar 400 vond ik net te weinig en groente zijn gezond en lekker dus dat kwam wel op. 1 plak witte kaas Apetina 2 el Franse ratatouillekruiden (Euroma) 4 mini naanbroden 400 - 800 gr Provençaalse roerbakgroente 100 gr humus Verwarm de oven voor op 200C. Dep de kaas droog, bestrijk met 2 el olijfolie en bestrooi rondom met 1 el ratatouillekruiden. Leg de kaas in een kleine ovenschaal en bak 10 minuten in het midden van de oven. Doe na 4 minuten de mini naanbroden bij de kaas in de oven. Verhit 2 el olijfolie in een grote koekenpan of wok en bak de groente met 1 el ratatouillekruiden 8 minuten op middelhoog vuur. Besmeer de naanbroden met de humus en verdeel de groente erover. Snij of breek de gebakken kaas in stukken en leg deze op de