Vandaag wilden we iets eten wat niet te zwaar was èn ik had zin in een quiche. Op Allerhande.nl kwam ik dit recept van Rachel Khoo tegen en dat leek ons wel wat. Wel hier en daar een beetje aangepast en we hebben gesmuld! Na een dag zware lichamelijke arbeid zul je hier niet genoeg aan hebben, maar op een rustige zondag is het een perfecte maaltijd. Serveer met een groene salade en een glas witte wijn.
1 bos wortelen, schoongemaakt (dikke wortels halveren)
40 gr boter
3 takjes tijm
2 el rode wijnazijn
1 el honing
zout
stukje feta
1 losgeklopt ei
1 rol koelvers bladerdeeg
Verwarm de oven voor op 180C.
Laat de boter in een koekenpan op laag vuur smelten en voeg zodra de boter begint te bruisen de wortels en tijm toe.
Bak de worteltjes in 15 minuten goudbruin en bijna gaar.
Neem de pan van het vuur en roer de rode wijnazijn, honing en zout erdoor.
Schep de wortels in een quichevorm of als de koekenpan in de oven kan, kun je de wortels daar ook in laten.
Rol het bladerdeeg uit en leg deze op wortels.
Stop de randen in en snijd een klein kruis in het midden zodat de stoom tijdens het bakken kan ontsnappen.
Bestrijk het deeg met losgeklopt ei.
Bak de taart 30 minuten in de oven.
Leg een groot bord op de vorm en draai de tarte tatin voorzichtig om.
Bestrooi met verkruimelde feta en serveer warm.
1 bos wortelen, schoongemaakt (dikke wortels halveren)
40 gr boter
3 takjes tijm
2 el rode wijnazijn
1 el honing
zout
stukje feta
1 losgeklopt ei
1 rol koelvers bladerdeeg
Verwarm de oven voor op 180C.
Laat de boter in een koekenpan op laag vuur smelten en voeg zodra de boter begint te bruisen de wortels en tijm toe.
Bak de worteltjes in 15 minuten goudbruin en bijna gaar.
Neem de pan van het vuur en roer de rode wijnazijn, honing en zout erdoor.
Schep de wortels in een quichevorm of als de koekenpan in de oven kan, kun je de wortels daar ook in laten.
Rol het bladerdeeg uit en leg deze op wortels.
Stop de randen in en snijd een klein kruis in het midden zodat de stoom tijdens het bakken kan ontsnappen.
Bestrijk het deeg met losgeklopt ei.
Bak de taart 30 minuten in de oven.
Leg een groot bord op de vorm en draai de tarte tatin voorzichtig om.
Bestrooi met verkruimelde feta en serveer warm.
Reacties
Een reactie posten