woensdag 21 juni 2017

Ceasarsalade Surf&Turf

Zomerse dagen vragen om zomerse salades.
Deze ceasarsalade is een mengelmoesje van verschillende recepten, waardoor het een Surf&Turf is geworden. Vis en vlees in één salade.
Glaasje witte wijn erbij en genieten van een lange zomeravond!

Salade
1 krop romainesla, bladeren grof gescheurd
halve afbak-ciabatta, in blokjes gesneden
olijfolie
halve kipfilet
1 teentje knoflook, geperst
10 grote rauwe, gepelde garnalen (diepvries), ontdooid
chilivlokken
1 el piripiri- of chilisaus

Dressing
2 el mayonaise
2 tl mosterd
halve blikje ansjovis, in kleine stukjes
2 el geraspte Parmezaanse kaas
halve tl worcestersaus

Verwarm de oven voor op 190C.
Bestrooi de kip met wat chilivlokken en wrijf de kip in met een beetje olijfolie.
Schenk een beetje olijfolie over de broodblokjes.
Bak de kipfilet in 15 minuten gaar in de oven.
Voeg na 5 minuten het brood erbij.
Neem uit de oven en laat afkoelen.

Verhit een scheutje olijfolie met de knoflook en bak de garnalen in ongeveer 3 minuten gaar.
Voeg op het laatst de piripiri- of chilisaus toe.
Laat afkoelen.

Klop alle ingrediënten voor de dressing door elkaar.
Verdun eventueel met een beetje water om de dressing iets dunner te maken.

Leg de sla op een bord en verdeel de croutons erover.
Scheur de kip in stukjes en verdeel deze met de garnalen over de sla.
Besprenkel met de dressing.
Strooi er nog wat Parmezaanse kaas over.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten