Op hete dagen als deze wil je graag iets fris en makkelijks eten. Deze maaltijdsalade met witlof past precies in het plaatje. Eigenlijk had ik de witlof gekocht om gewoon te koken, maar rauw in deze salade bleek een veel betere optie!
Voor 3 à 4 personen
Salade
4 hardgekookte eieren
100 gr witte rozijnen, 5 minuten geweld in heet water
4 sneetjes bruin brood in blokjes
scheutje olijfolie
65 gr walnoten
2 sinaasappels, in partjes
100 gr jong belegen kaas, in kleine blokjes
1 bosje peterselie, fijngehakt
650 gr witlof, in reepjes
1 appel, geschild en in blokjes
Dressing
3 el mayonaise
1 tl mosterd
1 el yoghurt
Verwarm de oven voor op 180 c.
Meng de blokjes brood met de olijfolie en bak ze in oven in 8 - 10 minuten knapperig.
Voeg de laatste 5 minuten de walnoten toe.
Meng verder alle overige ingrediënten voor de salade in een grote schaal.
Klop de mayonaise, yoghurt en mosterd door elkaar en schep door de salade.
Garneer met de broodcroutons en de walnoten.
Voor 3 à 4 personen
Salade
4 hardgekookte eieren
100 gr witte rozijnen, 5 minuten geweld in heet water
4 sneetjes bruin brood in blokjes
scheutje olijfolie
65 gr walnoten
2 sinaasappels, in partjes
100 gr jong belegen kaas, in kleine blokjes
1 bosje peterselie, fijngehakt
650 gr witlof, in reepjes
1 appel, geschild en in blokjes
Dressing
3 el mayonaise
1 tl mosterd
1 el yoghurt
Verwarm de oven voor op 180 c.
Meng de blokjes brood met de olijfolie en bak ze in oven in 8 - 10 minuten knapperig.
Voeg de laatste 5 minuten de walnoten toe.
Meng verder alle overige ingrediënten voor de salade in een grote schaal.
Klop de mayonaise, yoghurt en mosterd door elkaar en schep door de salade.
Garneer met de broodcroutons en de walnoten.
Reacties
Een reactie posten