Manlief was naar de TT op de Isle of Man en alhoewel Man niet bij het Verenigd Koninkrijk hoort, is het wel Brits kroonbezit en dus erg Brits en nam hij voor mij wat Engelse kooktijdschriften mee. Blijer kun je mij niet maken!
Deze vegetarische wrap is een heerlijk lunchgerecht uit een bijlage van de GoodFood, the Summer Healthy Diet Plan. Je kunt natuurlijk kant-en-klare wraps nemen, maar ze blijken zelf ook zo gemaakt.
Wraps
85 gr zelfrijzend bakmeel
1 tl raapolie
Vulling
160 gr diepvriesdoperwten, ontdooid
sap van een halve citroen
4 el yoghurt
1 grote knoflookteen, geperst
handvol muntblaadjes
handvol slablaadjes
1 kleine rode ui, in dunne ringen
160 gr gekookte biet, in plakken
30 gr feta, verkruimeld
20 gr walnoten, grof gehakt
Doe het zelfrijzend bakmeel met de raapolie in een kom en meng het tot het kruimelig is.
Voeg 60 ml warm water toe en kneed er een soepel deeg van.
Verdeel het deeg in 2-en en rol ieder stuk uit tot een wrap.
Verwarm een koekenpan en bak de wraps in de droge koekenpan 4 minuten, halverwege omkeren.
Pureer de erwtjes met de knoflook, 2 el yoghurt, citroensap en munt tot een dikke puree.
Breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de hummus over de twee wraps en beleg verder met de sla, biet, ui, overgebleven yoghurt, feta en walnoten.
Deze vegetarische wrap is een heerlijk lunchgerecht uit een bijlage van de GoodFood, the Summer Healthy Diet Plan. Je kunt natuurlijk kant-en-klare wraps nemen, maar ze blijken zelf ook zo gemaakt.
Wraps
85 gr zelfrijzend bakmeel
1 tl raapolie
Vulling
160 gr diepvriesdoperwten, ontdooid
sap van een halve citroen
4 el yoghurt
1 grote knoflookteen, geperst
handvol muntblaadjes
handvol slablaadjes
1 kleine rode ui, in dunne ringen
160 gr gekookte biet, in plakken
30 gr feta, verkruimeld
20 gr walnoten, grof gehakt
Doe het zelfrijzend bakmeel met de raapolie in een kom en meng het tot het kruimelig is.
Voeg 60 ml warm water toe en kneed er een soepel deeg van.
Verdeel het deeg in 2-en en rol ieder stuk uit tot een wrap.
Verwarm een koekenpan en bak de wraps in de droge koekenpan 4 minuten, halverwege omkeren.
Pureer de erwtjes met de knoflook, 2 el yoghurt, citroensap en munt tot een dikke puree.
Breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de hummus over de twee wraps en beleg verder met de sla, biet, ui, overgebleven yoghurt, feta en walnoten.
Reacties
Een reactie posten