Er staan dit keer in de Allerhande allerlei lokale gerechten: Arnhemse meisjes, Zeeuwse mosselen en deze Groninger mosterdsoep. Alleen heb ik de Groninger mosterd vervangen door mijn favoriete mosterd, die van Ikea. Daarom heb ik het maar Zweeds-Groninger mosterdsoep genoemd!
1 liter water
2 groentebouillontabletten
50 gr boter
60 gr bloem
125 ml kookroom
1 - 4 el mosterd
110 gr Groninger metworst, in plakjes
Smelt de boter in de pan en voeg de bloem toe.
Bak al roerend 8 minuten, zonder de roux te laten verkleuren.
Voeg 1 liter kokend water en de 2 groentebouillontabletten toe.
Roer goed met een garde tot een gladde soep.
Laat 10 minuten op laag vuur koken.
Voeg de room toe en breng weer aan de kook.
Voeg de mosterd toe, begin met 1 eetlepel, proef en voeg eventueel meer toe. (Ik deed er 4 el in)
Serveer de soep met de plakjes metworst.
1 liter water
2 groentebouillontabletten
50 gr boter
60 gr bloem
125 ml kookroom
1 - 4 el mosterd
110 gr Groninger metworst, in plakjes
Smelt de boter in de pan en voeg de bloem toe.
Bak al roerend 8 minuten, zonder de roux te laten verkleuren.
Voeg 1 liter kokend water en de 2 groentebouillontabletten toe.
Roer goed met een garde tot een gladde soep.
Laat 10 minuten op laag vuur koken.
Voeg de room toe en breng weer aan de kook.
Voeg de mosterd toe, begin met 1 eetlepel, proef en voeg eventueel meer toe. (Ik deed er 4 el in)
Serveer de soep met de plakjes metworst.
Reacties
Een reactie posten