In de grote aanvoer van courgettes weer iets nieuws uitgeprobeerd: courgettemuffins! Het smaakt zo ongeveer als carrot cake, maar in plaats van oranje stukjes kom je nu groene stippels tegen.
De courgette houdt de muffin lekker smeuïg. Op zoek naar een recept van botercrème kwam ik terecht op de website van Laura's Bakery. Een heerlijke luchtige botercrème!
Nodig voor de muffins:
370 gr courgette, grof geraspt
120 gr walnoten, 12 apart houden en de rest grof gehakt
3 eieren
225 gr zelfrijzend bakmeel, gezeefd
180 gr bruine rietsuiker
150 gr boter, gesmolten
snuf zout
1 kleine el speculaaskruiden
Nodig voor de botercrème:
22 gr bloem, gezeefd
120 ml melk
100 gr ongezouten boter
100 gr poedersuiker
halve tl vanille-extract
Verwarm de oven voor op 180C.
Klop de eieren met de rietsuiker luchtig.
Voeg de helft van het zelfrijzend bakmeel toe en roer goed door.
Giet de gesmolten boter erbij en meng goed.
Voeg de rest van het bakmeel, de speculaaskruiden, grof gehakte walnoten en zout toe.
Knijp de grof geraspte courgette een beetje uit en roer door het beslag.
Plaats papieren bakvormpjes in de muffinvorm en verdeel het deeg over de 12 vormpjes.
Bak 20 - 25 minuten in de oven.
Haal ze uit de vorm en laat afkoelen op een rooster.
Maak ondertussen de botercrème door in een pannetje de melk met een garde goed door de bloem te roeren tot er geen klontjes meer in zitten.
Zet het pannetje op laag vuur en breng al roerende aan de kook.
Zet het vuur laag en blijf een paar minuten roeren tot het mengsel dik wordt en de bloem gaar.
Doe het mengsel in een kom, dek af met plastic folie en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Klop in een andere kom de boter met de poedersuiker luchtig met een mixer.
Klop het vanille-extract erdoor.
Als het bloemmengsel is afgekoeld, kun je deze toevoegen aan de botercrème.
Klop nog 5 minuten door.
Zet de kom minimaal een half uur in de koelkast.
Spuit mooie toefjes op de afgekoelde muffins en versier met een walnoot.
Reacties
Een reactie posten