Iedereen met een courgetteplant in de tuin kent het wel: op een gegeven moment kom je om in de courgettes en ga je op zoek naar een nieuw recept. Een van mijn zwembuurvrouwen appte dit geslaagde recept van Smitten Kitchen door. Lekker met een tomatensalade.
Behalve de courgette, kwam ook de knoflook, basilicum en rucola uit eigen tuin. Misschien maakte dat het nog wel extra lekker!
250 gr tagliatelle of spaghetti
500 - 600 gr courgette, grof geraspt
85 gr ongezouten boter
4 tenen knoflook, geperst
0,25 tl chilivlokken
45 gr Parmezaanse kaas, geraspt
handjevol basiliumblaadjes
handje rucola (optioneel)
Smelt de boter in de pan en voeg de knoflook toe als de boter bijna gesmolten is en bak een minuutje mee.
Doe de courgette met de chilivlokken en een snuf zout bij de knoflookboter en bak op laag vuur 20 - 25 minuten tot de courgette uit elkaar valt en bijna een crème is.
Kook ondertussen de tagliatelle beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Giet af en hou een kopje pastawater apart.
Pureer de courgette eventueel nog even met de staafmixer.
Voeg wat van het pastawater toe om er een iets dunnere saus van te maken.
Schep de tagliatelle door de saus en bak al omscheppend nog een minuutje.
Roer er de helft van de kaas en de fijngesneden basilicum door.
Verdeel over 2 borden en verdeel de rest van de kaas en basilicum en eventueel wat rucola erover.
Reacties
Een reactie posten