In de moestuin staan een paar maisplanten. Meer vanwege de sierwaarde dan om te eten. Het geeft mooi diepte in de tuin, zo'n mini bosje. En af en toe een gegrilde maiskolf is ook best lekker, maar ik wilde er toch nog wel meer mee doen als het er dan toch staat. Vorige week maismuffins gemaakt, maar die smaakte naar niks. Afgelopen week kwam ik dit recept tegen op Instagram en dat leek mij wel wat. Het was een waar zonnetje op je bord. Als je rode kerstomaatjes neemt, sprankelt het nog meer, maar ja in de kas staan nu eenmaal alleen gele tomaatjes. Die vind ik stiekem veel lekkerder.
Serveer de dahl met rijst of met naan.
2 maiskolven
1 rode ui, gesnipperd
3 cm gember, geraspt
1 rode peper, in ringetjes
2 teentjes knoflook, geperst
1 el kerriepoeder
1 el tomatenpuree
150 gr rode linzen
500 ml groentebouillon
200 ml kokosmelk
200 gr kikkererwten (pakje of blikje)
1 tl paprikapoeder
peper & zout
limoensap
peterselie of koriander
handje kerstomaatjes, gehalveerd
2 el tahini (optioneel)
Rasp de maiskorrels van 1 kolf tot een grove puree.
Snij van de andere maiskolf de mais af en meng door de puree.
Verhit wat raapzaadolie in een pan en bak de ui, gember en peper een paar minuten.
Voeg de knoflook toe en bak een minuutje mee.
Roer de maispuree, kerriepoeder en tomatenpuree erdoorheen en bak ongeveer 5 minuten.
Voeg de linzen en groentenbouillon toe en laat 20 minuten zachtjes stoven.
Schep de kikkererwten om met 1 el olijfolie en de paprikapoeder en voeg toe aan de pan samen met de kokosmelk.
Laat nog 10 minuten stoven en breng op smaak met peper, zout en wat limoensap.
Verdeel de dahl over 2 borden of kommen en verdeel er de tomaatjes, tahini en peterselie over.
Reacties
Een reactie posten