Met een moestuin waar de bonen, prei, boerenkool, courgettes en palmkool je om de oren vliegen, ging ik op zoek naar een recept waar iets van deze groenten in gebruikt wordt.
En dat werd deze snelle nasi van Miljuschka!
Kook de rijst een dag van te voren, dat smaakt nog lekkerder en is ook nog sneller op de dag van eten.
2 kopjes gekookte rijst
2 preien in schuine stukjes gesneden
300 gr palmkool, fijn gesneden
75 gr verse kapucijners of (diepvries)erwten
2 tenen knoflook, in dunne plakjes
2 el ketjap manis
2 el vissaus
2 el limoensap
flinke eetlepel sambal
2 eieren
Verhit wokolie in een wok en roerbak de palmkool 5 minuten.
Voeg de prei en de kapucijners toe en bak nog eens 5 minuten.
Doe de knoflook erbij en bak een minuutje.
Schep de rijst, de ketjap, visssaus, limoensap en sambal door de groenten en verwarm het geheel al omscheppend goed door.
Verhit ondertussen een flinke laag zonnebloemolie in een koekenpan en frituur de eieren als het ware in de hete olie.
Reacties
Een reactie posten