Bij het recept in de Boodschappen staat: "een gevaarlijk lekker dessert". Nou, daar is niets aan toe te voegen, behalve dan dat ik er nog wat slagroom en aardbeien bij heb gedaan......
75 gr pure chocolade, in kleine stukjes gehakt
1 el melk of room
75 ml slagroom
0,5 el suiker
1 ei, gescheiden in eidooier en eiwit
1,5 el amaretto
Laat de chocolade in de melk au-bain-marie smelten tot een glad geheel.
Klop de slagroom stijf met de suiker.
Neem de gesmolten chocolade van het vuur en klop de eidooier en de amaretto erdoor heen.
Klop het eiwit stijf met een snufje zout.
Spatel eerst de slagroom door het chooclademengsel en daarna voorzichtig het eiwit.
Schenk de mousse in 2 glazen coupes en zet ze minimaal 2 uur in de diepvriezer.
Serveer voor een nog gevaarlijker lekker dessert met slagroom en aardbeien.
75 gr pure chocolade, in kleine stukjes gehakt
1 el melk of room
75 ml slagroom
0,5 el suiker
1 ei, gescheiden in eidooier en eiwit
1,5 el amaretto
Laat de chocolade in de melk au-bain-marie smelten tot een glad geheel.
Klop de slagroom stijf met de suiker.
Neem de gesmolten chocolade van het vuur en klop de eidooier en de amaretto erdoor heen.
Klop het eiwit stijf met een snufje zout.
Spatel eerst de slagroom door het chooclademengsel en daarna voorzichtig het eiwit.
Schenk de mousse in 2 glazen coupes en zet ze minimaal 2 uur in de diepvriezer.
Serveer voor een nog gevaarlijker lekker dessert met slagroom en aardbeien.
Reacties
Een reactie posten