Met twee groentetuinen in de familie, is in deze tijd de aanvoer van andijvie gerust overvloedig te noemen. Na gewoon gekookt met een lekker stukje vlees en rauwe andijviestamppot gegeten te hebben, wilden we wat anders. Dat werd deze geroerbakte andijvie met een Indisch tintje. Lekker met satésaus en witte rijst.
1 krop andijvie, schoongemaakt en fijngesneden
250 gr spekjes
1 ui, fijngesneden
1 teen knoflook, fijngehakt
2 el gembersiroop
2 el ketjap
1 tl sambal oelek
Bak de spekjes uit in een wok.
Voeg de fijngesneden ui en knoflook toe en bak een paar minuten mee.
Doe de gembersiroop, ketjap en sambal erbij.
Roerbak de andijvie erdoor heen.
Serveer met witte rijst en satésaus.
1 krop andijvie, schoongemaakt en fijngesneden
250 gr spekjes
1 ui, fijngesneden
1 teen knoflook, fijngehakt
2 el gembersiroop
2 el ketjap
1 tl sambal oelek
Bak de spekjes uit in een wok.
Voeg de fijngesneden ui en knoflook toe en bak een paar minuten mee.
Doe de gembersiroop, ketjap en sambal erbij.
Roerbak de andijvie erdoor heen.
Serveer met witte rijst en satésaus.
Reacties
Een reactie posten